Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Promoe går till hårt angrep mot Carl Bildt i ny raplåt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Promoe attackerar Carl Bildt i sin nya låt "Folkmordsmiljonären".

"Folkmordsmiljonären". Så heter rapparen Promoes nya singel som handlar om utrikesminister Carl Bildts utländska affärer och andra brännande ämnen som de fängslade journalisterna Dawit Isaak, Martin Schibbye och Johan Persson, skriver tidningen Rodeo.

I texten går han till hårt angrepp mot Bildt, i rader som "Hans egen bror svälter ihjäl, hans investeringar har skydd av militär, han suger blod han har ingen själ, han är folkmordsmiljonär".

"Kanalisera ilskan"

 – Först ville jag skriva något mer sakligt, men jag blev snart övermannad av känslorna. Jag behöver kanalisera ilskan och frustrationen någonstans, och min roll i den här kampen är kanske att ge ord åt känslorna, säger Promoe till tidningen.

 Promoe, som egentligen heter Mårten Edh, är frontfigur i Looptroop Rockers men är även verksam som soloartist. 2009 hade han en stor hit med låten "Svennebanan".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.