Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Programmet anmäls –
efter stora kritiken

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor sjöng och dansade i ”Så ska det låta”
Foto: SVT
Det var i början av februari som Ebba Busch Thor, partiledare KD, deltog i underhållningsprogrammet "Så ska det låta" i SVT.
Foto: SVT
KD-ledaren svängde loss med programledaren Kalle Moraeus till Robyns låt ”Dancing on my own”.
Foto: SVT

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor sjöng och dansade i ”Så ska det låta” - och nu anmäls programmet, skriver Aftonbladet.

Flera tittare anser att SVT inte agerat opartiskt.

"Vi gjorde noggranna avväganden inför Ebbas medverkan i programmet", skriver Per Rådelius, projektledare för ”Så ska det låta”, i ett mejl till tidningen.

Det var i början av februari som Ebba Busch Thor, partiledare KD, deltog i underhållningsprogrammet "Så ska det låta" i SVT.

KD-ledaren svängde loss med programledaren Kalle Moraeus till Robyns låt ”Dancing on my own”. Men dansandet slutade inte där för KD-ledaren. Busch Thor skakade också loss till låten ”Fever”. Dessutom rappade hon till artisten Timbuktus sång "Det löser sig".


LÄS MER: Ebba Busch Thors oväntade show i SVT


Men det fick några tittare att ilskna till, och flera hörde av sig till myndigheten för press- radio och tv med anmälningar mot SVT.

"Strider mot opartiskhet hos SVT"

”Det går inte att bortse från att partierna och deras ledare är kraftigt sammanlänkade. Att låta en politisk partiledare som dagligen strävar efter ökande opinionssiffror delta i ett nöjesprogram som till sitt innehåll skiljer sig långt ifrån den politik denne dagligen pläderar för kan inte vara förenligt med den opartiskhet som SVT skall stå för”, skriver en tittare i sin anmälan, berättar Aftonbladet.

Andra menar att det är fel att aktiva partiledare ska få synas i den typen av sammanhang.


LÄS MER: Panik efter jätteormen i SVT: "Nej, nej, nej"


Men Per Rådelius, projektledare för ”Så ska det låta”, skriver i ett mejl till Aftonbladet att myndigheten valt att inte gå vidare med ärendet.

"Granskningsnämnden har fått in sju stycken anmälningar i ärendet. Samtliga är avslutade och kommer inte tas upp för granskning", skriver han, enligt tidningen.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.