Anne Lundberg på plats på Sofiero gård utanför Helsingborg för inspelning av nästa säsong av "Antikrundan". Foto: SVTAnne Lundberg på plats på Sofiero gård utanför Helsingborg för inspelning av nästa säsong av "Antikrundan". Foto: SVT
Anne Lundberg på plats på Sofiero gård utanför Helsingborg för inspelning av nästa säsong av "Antikrundan". Foto: SVT
Det var många besökare på Sofiero gård utanför Helsingborg där nästa säsong av "Antikrundan" i SVT nu har börjat spelas in. Foto: SVTDet var många besökare på Sofiero gård utanför Helsingborg där nästa säsong av "Antikrundan" i SVT nu har börjat spelas in. Foto: SVT
Det var många besökare på Sofiero gård utanför Helsingborg där nästa säsong av "Antikrundan" i SVT nu har börjat spelas in. Foto: SVT
Anne Lundberg. Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVPAnne Lundberg. Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP
Anne Lundberg.  Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

Programledarens stora fynd i "Antikrundan"

Publicerad

Nya säsongen av "Antikrundan" började spelas in under torsdagen -  på Sofiero gård utanför Helsingborg.

Programledaren Anne Lundberg har redan sett intressanta föremål.

– Min favorit än så länge är ett tebord med målade kakelplattor, föreställande Sofiero slott. Det var en bröllopsgåva från Höganäs keramik till Gustav VI Adolf när han gifte sig med Louise Mountbatten 1923, förklarar hon.

Under torsdagen började SVT spela in nästa säsong av sin långkörare "Antikrundan". Första plats där man gör nedslag blir Sofiero gård utanför Helsingborg.

Det blev succé redan från start, berättar programledare Anne Lundberg.

 

LÄS MER: Anne Lundbergs framtid i Antikrundan  

 

– Här är jättemycket folk. Vårt rekord i antal besökare är 2500 i Höganäs för några år sedan. Jag hoppas att vi slår det rekordet, förklarar hon.

Hela sällskapet som gör "Antikrundan" består av 30 personer från SVT, och 20 experter som värderar föremålen.

Alla besökare som kommer får sina värdeföremål bedömda av experterna. Här kan finnas riktiga fynd som är värda flera miljoner till föremål som knappt är värt något.

– Det har redan varit flera spännande föremål, säger Anne Lundberg.

 

Anne Lundberg om valen

Till varje inspelningsplats kommer i snitt 1000 personer, som har med sig fem föremål var. Det betyder att 5000 föremål kan värderas på en dag. De bästa av dessa får sedan vara med i tv. Men det är inte de dyraste föremålen som syns i tv. Andra aspekter är lika viktiga. 

Anne Lundberg förklarar att andra aspekter kan vara lika intressanta, som föremålets historia eller att personen som kommer med föremålet är spännande.

 

LÄS MER: Förvåningen över priset i "Antikrundan" 

 

På varje plats spelas två program in, som ska vara klara för sändning med tolv avsnitt med start i början av januari.

"Antikrundan" sändes första gången 1989. De första 11 åren leddes programmet av Jesper Aspegren, men sedan dess är det Anne Lundberg som lotsat tittarna bland föremålen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag