Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Programledarens ord efter beskedet

Paradise Hotel-deltagaren Toby Johnson kastas ut
Nicole Falciani är programledare för ”Paradise hotel”.
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN
På Instagram kommenterar Nicole Falciani händelserna.
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den pågående ”Paradise hotel”-säsongen har satts på paus efter att mediebolaget Nent inlett en internutredning och polisanmält då två kvinnliga deltagare vittnat om övergrepp.

Nu ger programledaren Nicole Falciani sin syn på produktionens agerande.

”Produktionen borde ha ingripit tidigare”, skriver hon på Instagram.

”Paradise Hotel”-säsongen har pausats och plockats bort från Viaplay och Viafree efter att Nent, mediebolaget bakom programmet, inlett en intern utredning och polisanmält händelsen som fick deltagaren Toby Johnson att kastas ut ur huset.

På Instagram kommenterar nu programledaren Nicole Falciani avsnittet och produktionens beslut.

I inlägget skriver programledaren att hon håller med de många följarna som hört av sig till henne om att produktionen borde ha ingripit tidigare, något hon även skriver att hon kommer ha en dialog med produktionen om.

”Det är dock inget som jag ansvarar för, men det är något jag definitivt kommer att ta upp. Tjejernas säkerhet i huset är och kommer alltid att vara det viktigaste för mig som feminist.”

”Att göra något mot en annan persons vilja är aldrig okej och det är viktigt att ett sådant beteende får konsekvenser - precis som den här deltagaren i fråga fått.”, skriver Nicole Falciani.

Beslutet från Nent

Beslutet om att pausa den pågående säsongen av ”Paradise hotel” kom under tisdagen. I ett pressmeddelade meddelade mediebolaget Nent att beslutet kom ”efter att ny information med anklagelser om övergrepp framkommit under dagen”.

– Jag har i dag fattat beslut om att pausa ”Paradise hotel” efter att ha nåtts av ny information som jag ser oerhört allvarligt på och avser gå till botten med, säger Anders Jensen, vd och koncernchef för Nordic Entertainment Group, i ett uttalande.

Expressen har sökt Nicole Falciani som hänvisar till sitt inlägg på Instagram.

https://www.instagram.com/p/CN5TZ1Xj83a/
”Vanligare att inte anmäla än att anmäla om man varit utsatt”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.