Programledaren Brita Zackari skulle strax föda barn – men då värkarna tätnade ringde plötsligt telefonen. I andra luren satt prins Daniel. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURESProgramledaren Brita Zackari skulle strax föda barn – men då värkarna tätnade ringde plötsligt telefonen. I andra luren satt prins Daniel. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Programledaren Brita Zackari skulle strax föda barn – men då värkarna tätnade ringde plötsligt telefonen. I andra luren satt prins Daniel.  Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Makarna Zackaris första gemensamma barn Essa föddes i mars förra året. Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESSMakarna Zackaris första gemensamma barn Essa föddes i mars förra året. Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS
Makarna Zackaris första gemensamma barn Essa föddes i mars förra året.  Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS
Foto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURESFoto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
 Foto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Tv-profilen skulle föda – då ringde prins Daniel

Publicerad

Programledaren Brita Zackari skulle strax föda barn – men då värkarna tätnade ringde plötsligt telefonen. 

Hennes make, SVT-profilen Kalle Zackari Wahlström, svarade. 

I andra luren satt prins Daniel. 

– Kalle bara: "Ja, kul, men min fru håller på och föder barn nu, kan jag ringa upp?", säger Brita Zachari i en intervju med magasinet Mama. 

Makarna Zackaris första gemensamma barn Essa föddes i mars förra året. 

Programledaren Brita Zachari berättar om förlossningen i det nya numret av magasinet Mama – och om det oväntade samtalet från prins Daniel. 

– Jag badade, och det var underbart. Sedan kom Kalle. För övrigt: under tiden jag badar så ringer prins Daniel, berättar Brita Zachari i den nya intervjun. 

– Han ringde för att Kalles "Gympaläraren"- program hade börjat gå, och prins Daniel skulle prata om något där. 

– Kalle bara: "Ja, kul, men min fru håller på och föder barn nu, kan jag ringa upp?", fortsätter hon. 

 

LÄS MER: Stora vreden efter SVT-profilens bild 

https://www.instagram.com/p/BThVVclDdOV/?taken-by=britazackari

Prins Daniel skickade en nalle

Hon förtydligar att det inte var "prinsen personligen, utan hans sekreterare", som ringde upp. 

– Men Essa har en nalle nu som hon har fått av Daniel, lägger hon till. 

Brita Zackari, 35, arbetade som copywriter och manusförfattare innan hon tog rollen som programledare i "Rix morronzoo" 2013. Efter det jobbet har hon lett program i både TV3 och SVT. 

Maken Kalle Zackari Wahlström, 36, leder för närvarande SVT-programmet "Kalles sex liv", där han möter människor med annorlunda livsstilar. 

Han har sedan tidigare sonen Glenn, 12, med journalisten och exhustrun Jonna Bergh. 

– Jag känner en ny nivå av ömhet för mitt barns storebror, och jag vill ge honom friheten att vara den storebrodern som han vill vara, säger Brita Zackari. 

 

LÄS MER: Så blev SVT-profilen uppraggad av maken

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag