Annika Lantz var tvungen att ligga på en bår efter de stora smärtorna. Foto: InstagramAnnika Lantz var tvungen att ligga på en bår efter de stora smärtorna. Foto: Instagram
Annika Lantz var tvungen att ligga på en bår efter de stora smärtorna.  Foto: Instagram
Annika Lantz. Foto: Cornelia NordströmAnnika Lantz. Foto: Cornelia Nordström
Annika Lantz.  Foto: Cornelia Nordström

Programledaren fick akut vård – i sändning

Publicerad

Annika Lantz drabbades av akuta ryggsmärtor och tvingades direktsända sitt program "Lantzkampen" i P1 liggandes.

"Lysande programledaren Annika Lantz liggandes på en bår - hög på morfin", skriver Kristian Luuk på Instagram.

Annika Lantz, 47, prioriterar sitt frågesportprogram "Lantzkampen" i P1 högt. Under fredagskvällen sände hon det liggandes på en bår i studion - hög på morfin.

På Sveriges Radios hemsida står det att de inte vet riktigt vad som orsakar smärtan.

"Annika har ryggskott eller diskbråck, hon har i alla fall väldigt ont om hon sitter så därför får hon ligga och sända i dag", skriver de på sin hemsida.

Kristian Luuk: "Hög på morfin"

Men det är akuta ryggsmärtor som orsakade sängläget. Kristian Luuk gästade kvällens program, på Instagram skriver han om händelsen.

"Lantzkampen i P1 i dag med lysande programledaren Annika Lantz liggandes på en bår - hög på morfin. Inte missa".

 

 

LÄS MER: Annika Lantz: "Utnyttjades som kvinnoalibi"

 

 

 

Ett foto publicerat av @lantzkampenp1 Feb 19, 2016 kl. 9:16 PST

 

 

 

Annika Lantz: "Kunde ta mig upp"

I introt till "Lantzkampen" berättar programledaren vad som hänt.

– Under onsdagen fick jag så ont i ryggen att jag inte kunde ta mig upp från badrumsgolvet. Hade det inte varit för svensk akutvård så hade vi fått sända från badrumsgolvet i dag, säger Annika Lantz i programmet.

 

 

LÄS MER: Annika Lantz: "Det såg ut som torkat sekret"

 

 

Under fredagens kamp var det programledaren Kristian Luuk och journalisten Andres Lokko som tävlade mot programledaren Martina Thun och fysikprofessor Ulf Danielsson.

Även Andres Lokko skriver om den ovanliga synen i radiostudion.

"Kristian Luuk och jag har alldeles precis nyss tävlat i "Lantzkampen" vars programledare är morfinist", skriver han på Instagram.

 

 

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag