Programledarna hoppar av ”Big brother” i protest

Deltagaren syns med nazistsymboler och högerextrema tatueringar.
Adrian Boberg hoppar av ”Big brother”.
Foto: TV4
Det gör även Helle Schunnesson.
Foto: TV4

Programledarna Adrian Boberg och Helle Schunnesson hoppar av ”Big brother”.

Man gör det i protest mot deltagaren Sami Jacobssons högerextrema bakgrund.

”Antisemitism och rasism är för mig helt oacceptabelt och av den anledningen har jag valt att inte längre medverka”, skriver Helle Schunnesson i ett inlägg på Instagram.

– Det är deras beslut och vi respekterar det, säger TV4:s exekutive producent Joel Bendrik i en kommentar.

Den nya säsongen av ”Big brother” har inletts stormigt. Deltagarna Isabel Pereira och Kim Kamal kastades ut ur programmet bara dagar in i säsongen efter rasistiska utspel mot judar.

Samtidigt finns deltagaren Sami Jacobsson, 25, som tidigare visat flera bilder på sig själv i sociala medier där han haft nazisymboler tatuerade på kroppen kvar i huset.

Därför väljer nu programledarna Adrian Boberg och Helle Schunnesson att hoppa av, vilket Aftonbladet var först med att rapportera.

Båda har förklarat sitt beslut på sina respektive Instagramkonton.

”Jag har valt att avsluta mitt uppdrag som programledare för Big brother. Jag blev inte informerad om en av deltagarnas bakgrund förrän jag själv läste det i pressen”, skriver Adrian Boberg.

Programledaren skriver också att nya uppgifter har framkommit som påverkat hans beslut.

”Sen det blev publikt har också nya uppgifter om deltagaren framkommit och jag tycker inte att produktionen har tagit sitt ansvar i det”. 

”Helt oacceptabelt”

Helle Schunnesson, som är en av panelmedlemmarna i programmet förklarar sitt beslut: 

”Jag kommer inte vara med i kvällens avsnitt och har bestämt mig för att inte fortsätta jobba med Big brother. Den information som framkommit om en av deltagarna och hans förflutna var inget jag fick reda på innan jag tackade ja till uppdraget, och inget jag står bakom eller vill förknippas med överhuvudtaget”.

”Antisemitism och rasism är för mig helt oacceptabelt och av den anledningen har jag valt att inte längre medverka”, fortsätter hon.

– Det är deras beslut och vi respekterar det. Malin Stenbäck är vår programledare och kommer att fortsätta att ha gäster under säsongen, säger Joel Bendrik på TV4. 

Deltagaren Sami Jacobssons medverkan har uppmärksammats och kritiserats efter att denne tidigare har tatuerat in flera nazistiska symboler. I programmet har Jacobsson själv hävdat att han lagt perioden i högerextrema miljöer bakom sig.

TV4 om Sami Jacobssons medverkan

– Sami var en offentlig person innan BB och han har berättat om sin bakgrund tidigare i intervjuer och tv-produktioner. I samtal med oss har han tagit avstånd från sin bakgrund. Det har han också berättat om i programmet. Det var grunden för vårt beslut att han skulle få medverka, säger Joel Bendrik i en kommentar.

Edvin Törnblom uppges nu medverka i panelen i kvällens avsnitt i stället. Moa Wallin ska fortsätta som tidigare. 

– Vi kommer att ha olika gäster under varje veckofinal framöver, säger Joel Bendrik om fortsättningen på säsongen.

Expressen söker Adrian Boberg och Helle Schunnesson. 


https://www.instagram.com/p/B8rdCzgpCDQ/https://www.instagram.com/p/B8rc64opRxb/

Se senaste avsnittet av Bara Nyheter:

Bara Nyheter 17 februari.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.