Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Profilens kroppsbesked – i avslöjande bilden

Foto: Instagram
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG

Nicole Falciani vill uppmana sina följare att älska sig själv och sin kropp.

Tack vare den kan vi både springa, kramas och se världen, skriver bloggerskan och menar att vi borde vara tacksamma.

”Omfamna och älska din kropp, eller i alla fall försök. Jag vet att det är svårt men sluta jämföra dig själv med andra. Tänk på vad din kropp gör för dig”, skriver Nicole Falciani på Instagram.

Bloggerskan Nicole Falciani, 22, är en stark förespråkare för att älska sig själv och sin kropp villkorslöst. På sina sociala medier publicerar hon ofta inlägg där hon vill uppmuntra sina följare att inte vara för kritiska mot sig själva.

Nu hyllar hon sin egen kropp, och allt den gör för henne.

”På grund av min kropp kan jag springa. Jag kan gå. Jag kan krama människor jag älskar. Jag kan resa runt hela världen. Jag kan göra armhävningar. Jag kan smaka god mat. Börja tänk på alla fantastiska saker vi kan göra, bara genom att vi har en kropp”, skriver Nicole Falciani på Instagram.

https://www.instagram.com/p/B0jRufMoA8Q/?igshid=klzf0owoc4fu

Till två bilder av sig själv skriver Nicole Falciani att ingen är perfekt, men att hon försöker att älska sig själv.

”Min mage får veck när jag sitter ner. Mina lår blir dubbelt så stora. jag har celluliter på min rumpa”, skriver bloggerskan och fortsätter sedan med att uppmana sina följare att gå samma väg som hon själv:

”Omfamna och älska din kropp, eller i alla fall försök. Jag vet att det är svårt men sluta jämföra dig själv med andra. Tänk på vad din kropp gör för dig.”

Nicole Falcianis tips

Falciani vill dessutom uppmana sina följare att enbart följa konton på sociala medier som får dem att må bra och ger exempel på några som gör just det för henne.

Bland annat nämner hon tv-profilen Penny Parnevik, modellen Ashley Graham, artisten Molly Hammar och Linda-Marie Nilsson, som uppmärksammades över hela världen för sin bikinibild och senare släppt boken ”Så lärde jag mig älska min kropp”.

För alla har vi ju bara ett liv, menar Nicole Falciani, så låt inte din kropp stoppa dig från att göra vad du vill.

”Vi lever i ett så skevt samhälle”

Nicole Falciani har tidigare berättat att hon tycker att det är viktigt att sprida budskapet om att älska sin kropp. Något hon vill använda den plattform hon har till.

– Vi lever i ett så skevt samhälle, där unga kvinnor dagligen får höra och veta att de inte duger som de är. Vi får höra att vi borde vara si eller så eller att vi ska se ut på ett visst sätt, berättar Nicole Falciani för GALA Magazine och fortsätter:

– Jag har en stor plattform som i princip bara når unga kvinnor. Jag känner att jag måste prata om det eftersom jag har möjligheten att påverka så många. Jag måste förvalta det förtroendet väl.

Expressen har sökt Nicole Falciani.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.