Profilens hårda ord mot Rickard Sjöberg

Publicerad

Rickard Sjöberg hånades oväntat under "Postkodmiljonären".

Plötsligt får Daniel Paris nog av programledarens självsympatier.

– Vad jobbigt det måste vara att vara dig: en vit, äldre, välbärgad man från Sverige, säger Paris i programmet.

Profilen Daniel Paris, 28, gästar "Postkodmiljonären" och programledaren Rickard Sjöberg, 47. Då kommer hånet som från ingenstans.

Sjöberg berättar att flera personer brukar "gå på" honom och anmärker på när han använder engelska ord under programmet. Det är då det oväntade händer.

– Vad jobbigt det måste vara att vara dig: en vit, äldre, välbärgad man från Sverige. Och du är så utsatt Rickard! säger Daniel Paris plötsligt.

 

 

 

 

LÄS ÄVEN: Rickard Sjöberg om superkroppen

 

Profilen påpekar också på skämt att Sjöberg är så utsatt och han måste börja ta kampen och "äga den här pucken".

Kan inte hålla sig för skratt

Rickard Sjöberg kan inte hålla sig för skratt och utbrister skämtsamt att "jag är kränkt". I ett inlägg på Instagram skriver programledaren om händelsen.

"Alltså de här två... Jag lovar att jag ska försöka äga den här pucken nu Daniel Paris. Point taken", skriver han.

 

LÄS ÄVEN: Rickard Sjöberg om kärleksstödet

 

Rickard Sjöberg avslutar sitt inlägg med hashtaggen #kränktvitman.

Vann SM-guld

Nyligen vunnit SM och blivit svensk mästare i inomhusrodd dubbel 2000 meter tillsammans med Anders Backéus. Han har stolt visat upp sin medalj på Instagram och kärlekshyllar sin fru Annika Sjöberg.

– Hon har hejat på mig väldigt mycket, och tyckt att det är jätteroligt för mig, har Rickard Sjöberg sagt.

Sjöberg säger att Annika Sjöberg har tagit hand om saker när han har tränat, och kallar det "lite barnsligt" att han hårdtränat för ett SM vid 47 års ålder.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag