Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Radioprofilen lämnar ”Ring P1”: ”Konstigt”

Mångåriga programledaren Täppas Fogelbergs kontrakt förlängs inte.
Täppas Fogelberg lämnar det populära programmet ”Ring P1”.Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX

Efter en lång och trogen tjänst får journalisten och programledaren Täppas Fogelberg lämna det populära programmet ”Ring P1”, rapporterar Aftonbladet. 

Beskedet kom som en chock för den erfarne profilen.

– Jag har jobbat med radion i 20 år så det här kändes som ett dåligt sätt att behöva sluta på, säger Täppas Fogelberg till Expressen.

Täppas Fogelberg blev rikskändis då han medverkade i tv-programmet ”Jacobs stege”. Sedan flera år tillbaka är han även ansiktet utåt för Sveriges Radio-programmet ”Ring P1”. 

Men på fredagen kom vändningen. I ett inlägg på Instagram skriver Täppas Fogelberg att han fått sparken. 

”Det ligger inga fler veckor i Pipeline för dig”, ska hans lokala chef ha sagt, enligt inlägget. 

När Expressen når honom under kvällen berättar han mer om vad som hände:

– Den lokala chefen sa att nu är det Umeå som har hand om de här veckorna och de har förlorat så mycket program så de måste ha det här utlägget. Men jag sa att det inte kändes som att jag hade något med det att göra.

Kom som en chock 

Beslutet om avgången kom som en chock. Täppas Fogelberg berättar att han skulle ha förstått det bättre om något särskilt hänt dessförinnan. Att därtill få beskedet efter att ha sänt i en vecka upplever han som olustigt.

– Jag är inte bitter men jag tycker att det är konstigt. Jag är tillräckligt gammal och har varit med så mycket att jag vet att saker förändras, så är det. Men det här var ändå tarvligt gjort, säger Täppas Fogelberg.

Han fortsätter:

– Det är väl bra med förnyelse, men man borde också tänka på erfarenhet och att Ring P1 är ett ganska speciellt jobb. Jag har aldrig haft ett så speciellt jobb, och jag vill ändå påstå att jag är ganska duktig på det jag gör.

https://www.instagram.com/p/B5K-MPnAHMR/?utm_source=ig_web_copy_link

”Byter programledare”

Nina Glans, kanalansvarig på P1, menar att Täppas inte fått sparken. I själva verket handlar det om att man valt att inte förlänga hans frilansavtal.

– Vi byter programledare i alla program. Vi behöver pröva nya personer och då finns det de som måste lämna plats åt de nya, säger hon till Aftonbladet. 

När Täppas Fogelberg får höra argumentet svarar han:

– Vilket bullshit. Att säga att de valt att inte förlänga. Säg i stället som det är, att de valt att jag inte ska vara programledare.

Täppas Fogelberg har varit programledare för ”Ring P1” i stort sett sedan programmet började för 20 år sedan. För Aftonbladet beskriver Nina Glans honom som en uppskattad programledare och medarbetare.

Själv konstaterar Täppas Fogelberg att han trivts mycket bra i sitt jobb och att han älskar radioyrket. 

Vad han ska göra härnäst är dock oklart.

– Jag ska låta det här sjunka in först. Jag har redan funderat på andra radiojobb. Det är egentligen det jag kan säga. Jag är bra på det och att skriva, det är mina specialområden, säger han.