Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Priscillas ord om Elvis dolda besatthet – kopior av mamman

Under sin uppväxt odlade Elvis Presley en besatthet av sin mamma Gladys, som gjorde att han attraherades av kvinnor som påminde om henne – och kort efter Gladys död träffade han Priscilla.
Foto: UNCREDITED / AP TT NYHETSBYRÅN
”Jag älskade att behandla Elvis som ett barn”, har Priscilla Presley berättat.
Foto: LANCE MURPHEY / AP FR78211 AP
Elvis, Priscilla och dotterna Lisa Marie
Foto: AP / AP

Under sin uppväxt odlade Elvis Presley en besatthet av sin mamma Gladys, som gjorde att han attraherades av kvinnor som påminde om henne – och kort efter Gladys död träffade han Priscilla.

Bakom stängda dörrar i deras hem på Graceland styrde Elvis Presley sin frus liv i detalj, samtidigt som han förväntade sig att hon skulle acceptera hans otrohet, skriver Scribol.

– Jag älskade att behandla Elvis som ett barn. Han hade en pojkig kvalitet som kunde plocka fram modersinstinkten hos vilken kvinna som helst, har Priscilla Presley berättat.

Personer som har skrivit biografier om Elvis, och de som stod honom nära, tror att Elvis attraherades av kvinnor som påminde honom om hans mamma, Gladys. Mor och son hade en väldigt nära relation – så nära att Gladys fortsatte prata bebisspråk med sin son upp i vuxen ålder. Och kort efter Gladys död träffade Elvis sin Priscilla. När paret först träffades var Priscilla Presley bara 14 år, medan artisten var 24 år.

Men trots åldersskillnaden var det Elvis Presley som ville bli omhändertagen,

– Jag levde ett dubbelliv – på dagarna var jag en skolflicka, på kvällarna en femme fatal. Jag älskade att behandla Elvis som ett barn. Han hade en pojkig kvalitet som kunde plocka fram modersinstinkten hos vilken kvinna som helst, har Priscilla Presley berättat, skriver Scribol.

Så styrde Elvis Priscilla – i det dolda

Samtidigt styrde Elvis sin hustru i detalj – hur hon såg ut och hur hon skulle sminka sig.

– Han tyckte om när jag hade på mig rött, blått, turkost, smaragdgrönt, svart och vitt – samma färger som han själv bar. Han hatade brunt och mörkgrönt, det var färger som han förknippade med sin tid i armén.Så styrde Elvis Priscilla

Att det inte var ett jämställt förhållande var tydligt från början. När Priscilla Presley upptäckte att maken hade varit otrogen med sin motspelare i ”Viva Las Vegas”, Ann-Margaret, blev hon så arg att hon kastade en blomvas i väggen och krossade den.

I People berättar Priscilla att hennes aggressiva drag möttes av ilska från Elvis Presleys håll, som kastade ner henne på sängen och tyckte att hon skulle tåla hans otrohet.

– Hörru, för fan! Jag visste inte att det här skulle bli något mer. Jag vill ha en kvinna som kan förstå att sådana här saker kanske bara händer. Kommer du vara den kvinnan – eller inte? ska Elvis ha sagt till Priscilla Presley, som stannade med maken i flera år till efter händelsen.

Berättade sina innersta hemligheter

Om kvällarna när paret låg tillsammans i sin säng delade Elvis med sig av sina inre hemligheter, något som Priscilla Presley menar gjorde det svårare att lämna den ohälsosamma relationen.

– Varje kväll jag var med honom så anförtrodde han lite mer av sig själv till mig – sin tvekan, sina hemligheter, sina frustrationer. Det var mycket att anta att någon i min ålder skulle kunna hantera, men jag försökte. Jag lyssnade på hans önskan att bli en stor skådespelare som hans idoler Marlon Brando, James Dean, Karl Malden och Rod Stieger

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.