Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessan Sofia - Sofia Hellqvist – prins Carl Philips stora kärlek – föddes den sjätte december 1984 i Täby utanför Stockholm. Hon växte upp i Älvdalen i Dalarna tillsammans med sin familj: systrarna Lina och Sara samt mamma Marie och pappa Erik Hellqvist.
Hon gick på estetisk linje på gymnasiet i Vansbro. Fritiden ägnade hon gärna åt dans, teater samt pianospelande.
När Sofia Hellqvist var 18 år flyttade hon till Stockholm där hon började arbeta som servitris.

Andra yrken som Sofia haft är:
■ Yogalärare
Hon utbildade sig till yogalärare vid YTTP (Yoga to the people) i New York. Under tiden på Manhattan studerade hon även redovisning med inriktning mot affärsutveckling vid New York institute of English and Business. Hon har även studerat bland annat global etik samt barn- och ungdomsvetenskap vid Stockholms universitet.
■ Volontärarbetare
Sofia Hellqvist vistades några månader under 2009 som volontär i det afrikanska landet Ghana. Där besökte hon barnhem och hjälpte till att bygga ett kvinnocenter.
2010 grundade hon - tillsammans med Frida Vesterberg - välgörenhetsorganisationen Project Playground, som hjälper utsatta barn och ungdomar i Kapstaden i Sydafrika. I den organisationen är hon numera aktiv hedersordförande. Hon har också engagerat sin storasyster Lina i verksamheten.
Sofia har en även modellkarriär bakom sig. Parallellt med servitrisjobbet i Stockholm arbetade hon som lättklädd glamourmodell. Hon blev utsedd till "Miss Slitz 2004" av tidningens läsare och deltog sedan i dokusåpan "Paradise hotel" i TV3 2005.


LÄS MER: 13 saker du borde veta om Sofia Hellqvist!


Genom åren har Sofia förvandlats till en riktig stilförebild - med förkärlek till knäkorta fodral - och stilresan sedan tiden i "Paradise hotel" är påtaglig.
Sofia och Carl Philips stil har nästan vuxit ihop under åren tillsammans. Även Sofias frisyr har förändrats.


Här kan du läsa allt om hur hon klär sig på kungliga fester, till vardags och på arbetet.

Sofia klär sig gärna i kläder från:
■ Valerie
■ Roland Mouret
■ Tadashi Shoji

■ Reiss

■ Ida Sjöstedt


Förlovningen mellan Sofia och Carl Philip ägde rum den 27 juni 2014. På förlovningsdagen på Slottet bar Sofia en helröd elegant klänning av klassiskt snitt från - just favoritmärket - Roland Mouret. Lysningen skedde i Slottskyrkan i Stockholm den 17 maj 2015. På den hade Sofia valt en ljus, modern dräkt med rak passform samt en nätt, svart huvudbonad.

Bröllopet

Den 13 juni gifte sig Sofia och Carl Philip i Slottskyrkan.

H.K.H. Prinsessan Sofia kan nu även titulera sig hertiginna av Värmland.

Den vackra bröllopsklänningen hade designats av Ida Sjöstedt, som också designade Sofias Nobelklänning 2014.LÄS MER: Allt om Sofias stilresa!

Senaste artiklarna