Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessan Madeleines hyllning till mamma Silvia

Se skillnaden genom åren: Så mycket har Madeleines son Nicolas vuxit.
I Instagraminlägget lyfter Madeleine fram drottning Silvias oförtröttliga kamp för utsatta barn.Foto: Skärmavbild / Instagram/@princess_madeleine_of_sweden
Prinsessan Madeleine hyllar mamma Silvia i ett inlägg på Instagram.Foto: GÖRAN GRANLUND / STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Drottning Silvia och prinsessan Madeleine vid Childhoods Thank You-gala i New York 2019.Foto: PONTUS HÖÖK/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Min mamma är min hjälte”, skriver prinsessan Madeleine om drottning Silvia i ett Instagraminlägg där hon hyllar sin mammas kamp för utsatta barn. 

Drottnings Silvia kommer att hålla ett tal om sitt engagemang för barns rättigheter under FN:s generalförsamling och under onsdagskvällen deltog hon i ett högnivåmöte hos församlingen. 

”Det är inte lätt för en drottning att tala om sexuellt utnyttjande av barn. Jag har gjort det under två årtionden. Jag måste medge att jag ofta känt mig pessimistiskt inför utsikterna till framgång. Och ändå, pågrund av mina barnbarn och era, så vet jag att jag måste fortsätta”, sa drottningen under videomötet, enligt Kungahusets Instagramsida. 

https://www.instagram.com/p/CFfUwypgBMf/?utm_source=ig_web_copy_link

Under onsdagskvällen publicerade prinsessan Madeleine en känslosam hyllning av sin mamma drottning Silvia på Instagram. 

Och under kvällen lyfte hennes dotter, prinsessan Madeleine fram mammans engagemang i ett inlägg på sin egen Instagramsida. 

Lyfter fram drottningens kamp för barn

”Min mamma är min hjälte. Hon är en oförtröttlig förkämpe för att få ett slut på sexuella övergrepp och utnyttjande av barn. Den här veckan talar hon under ett arrangemang hos FN:s generalförsamling, och uppmanar världsledare att fortsätta kampen mot sexuella övergrepp och utnyttjande av barn på internet och utanför internet”, skriver Madeleine intill en bild på en leende Silvia med en glad flicka i knäet. 

https://www.instagram.com/p/CFfS4MwDWXr/?utm_source=ig_web_copy_link

Madeleine uppmanar alla att följa mammans exempel och kämpa för barnens rättigheter. 

”Alla barn förtjänar att dra fördel av kraften i gemenskap. Vi behöver jobba tillsammans för att skydda barn på internet”, skriver prinsessan Madeleine. 

Prins Carl-Philip och prinsessan Sofia bakom ny föreställning om hat- och nätmobbing.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.