Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessan Madeleine föddes 10 juni 1982 på Drottningholms slott, som tredje barn till drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf. Hennes officiella titel är Hennes Kungliga Höghet Madeleine, Prinsessa av Sverige, Hertiginna av Hälsingland och Gästrikland. Hon är den fjärde i den svenska tronföljden efter kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Carl Philip.
Prinsessan Madeleines ordnar och dekorationer är:
■ Ledamot och Kommendör av Kungl. Maj:ts Orden (utnämd vid födseln, tilldelad 10 juni 2000).
■ Carl XVI Gustafs jubileumsminnestecken (30 april 1996).
■ Carl XVI jubileumsminnestecken II (15 september 2013).
■ Kronprinsessans och Herr Daniel Westlings bröllopsminnesmedalj (19 juni 2010).


UTBILDNING
Prinsessan Madeleine har studerat engelska i London och juridik på Folkuniversitetet. Hon har också läst konstvetenskap (60 poäng) vid Stockholms universitet samt studerat historia. Den 23 januari 2006 avlade hon filosofie kandidatexamen i konstvetenskap, etnologi och modern historia. Hon har också läst en magisterkurs i organisation och ledarskap och haft magisterstudier på Socialhögskolan i ämnet "Barnens rätt i samhället". Dessutom har hon gått en universitetskurs i barnpsykologi.
Inom ramen för sin utbildning gjorde hon våren 2006 praktik vid FN-organet UNICEFS huvudkontor i New York. I New York har hon också arbetat mycket i drottning Silvias organisation World Childhood Foundation, till förmån för utsatta barn i världen.


MAN
Efter att ha brutit förlovningen med juristen Jonas Bergström i april 2010, blev hon tillsammans med den brittisk/amerikanske finansmannen Chris O´Neill, född 27 juni 1974. Parets förlovning offentliggjordes 25 oktober 2012. Lysning skedde vid en gudstjänst i Slottskyrkan i Stockholm den 19 maj 2013.


BRÖLLOP
Bröllopet mellan prinsessan Madeleine och Chris O´Neill direktsändes i SVT och ägde rum i Slottskyrkan i Stockholm den 8 juni 2013. Prinsessan Madeleine bar en spektakulär bröllopsklänning med hela sex meter slöja och fyra meter långt släp från Valentino. Paret vigdes av överhovpredikanten Lars-Göran Lönnermark och hovförsamlingens pastor Mikael Bjerkhagen. Sedan väntade först festlig kortege genom centrala Stockholm och sedan båtfärd till bröllopsfesten, som ägde rum på Drottningholms slott.
Paret var bosatt i New York, men flyttade till Sverige och Stockholm i början av februari 2015. I april 2015 flyttade maken Chris O´Neill till London för att förbereda den övriga familjens flytt dit.


BARN
Prinsessan Madeleines första barn, prinsessan Leonore föddes den 20 februari 2014 i New York. Prinsessan Madeleine väntas föda sitt andra barn i slutet på juni.


MODEINTRESSE
Prinsessan Madeleine är snabb att haka på trender på modehimlen, men inte heller rädd att klä sig efter eget tycke och smak. Vardagsprinsessan Madeleine bär gärna jeans medan festprinsessan ofta syns i spetsar och tuffa accessoarer.
Bland favoriterna märks Valentino, som också var med och skapade Madeleines brudklänning, och lyxiga väskor från bland annat Bottega Veneta.


Nyfiken på vad prinsessan Madeleine haft på sig på sista tiden?
Läs artiklarna här!
Håll koll på Madeleines garderob:
■ Kläderna.
■ Väskorna.
■ Accessoarerna.

Senaste artiklarna