Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madeleines fina hyllning till Avicii på Summerburst

Prinsessan Madeleine.Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Avicii hyllades på Summerburst i Stockholm.Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Hyllningen till Avicii på Summerburst.Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Årets Summerburst fick kungligt besök av prinsessan Madeleine under lördagen.

Prinsessan har lagt upp en film på Instagram från när den svenska dj-stjärnorna Axwell & Ingrosso avslutade sin spelning med att spela Aviciis hit "Wake me up".

"Vilket vackert avslut", skriver prinsessan till klippet och hashtaggen "Vi minns Avicii", med ett hjärta. 

Prinsessan Madeleine, 36, besökte årets Summerburst, på Stadion i Stockholm, under festivalens avslutande dag. 

De svenska dj-stjärnorna Axwell & Ingrosso avslutade festivalen, och valde att hylla världsstjärnan Tim "Avicii" Bergling, som tragiskt gick bort den 20 april i år vid 28-års ålder, genom att spela hans stora hit "Wake me up". 

 

LÄS MER: Summerbursts fina hyllning till Avicii

 

Även vår svenska prinsessa Madeleine hyllade "Avicii". På sin officiella Instagram har prinsessan lagt upp en video från spelningen. I publiken syns ett hav av lysande mobiltelefoner höjda mot himlen medan stycket "I didn´t know I was lost", strömmar ur högtalarna. När låten tar ett nytt kraftigt avstamp i melodin skjuts fyrverkerier upp mot himlen och publiken jublar. 

"Vilket vackert avslut", skriver prinsessan Madeleine till filmen. Hon lägger till hashtaggen "Vi minns Avicii" och ett rött hjärta. 

https://www.instagram.com/p/BkHx_xzlrCn/?taken-by=princess_madeleine_of_sweden

 

Kungafamiljens hyllning till världsstjärnan

Hela den svenska kungafamiljen hyllade Tim "Avicii" Bergling vid hans bortgång.

– Hela kungafamiljen har under kvällen blivit underrättad om det tragiska dödsfallet, att Tim Bergling med artistnamnet Avicii har gått bort, sa Margareta Thorgren, hovets informationschef då till Aftonbladet.

Tim "Avicii" Bergling spelade på prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop och paret gav ett gemensamt uttalande efter stjärnans bortgång:

”Det är med stor sorg som vi mottagit beskedet att Tim Bergling har gått bort. Vi är tacksamma för att vi fick lära känna honom och beundrade honom som artist och den fina person som han var. Han gjorde vårt bröllop oförglömligt med sin fantastiska musik. Våra varmaste tankar går till hans familj.”

Prinsessan är på sommarbesök i Stockholm

Prinsessan Madeleine bor i London men är på sommarbesök i Stockholm. Under sin Stockholms vistelse har prinsessan bland annat besökt årets Polarpriset som hölls på Grand Hôtel i Stockholm. Prinsessan anlände till ceremonin i sällskap med sin bror prins Carl Philip och prinsessan Sofia. I år delades det presitgefyllda priset ut till rockgruppen Metallica och organisationen Afghanistan National Institute of Music.

 

LÄS MER: Historien bakom Aviciis monstersuccé

 

 

Prinsessan Sofia, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine på årets utdelning av Polarpriset. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.