Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessan Hermine död i trafikolycka

Prinsessan Hermine dog 3 juli efter att ha skadats allvarligt i en motorcykelolycka.Foto: APS-MEDIAS/ABACA / STELLA PICTURES/APS-MEDIAS/ABACA
Prinsessan Hermine dog 3 juli efter att ha skadats allvarligt i en motorcykelolycka.Foto: APS-MEDIAS/ABACA / STELLA PICTURES/APS-MEDIAS/ABACA

I juni var prinsessan Hermine med om en allvarlig trafikolycka. 

Nu meddelar familjen att hon dött – efter en månad i koma. 

”Hon dog omgiven av hela sin familj”, står det i uttalandet. 

Prinsessan Hermine av Clermont-Tonnerre hamnade i koma efter att ha varit med om en allvarlig motorcykelolycka för drygt fyra veckor sedan. 

Till franska magasinet Point de Vue meddelar nu familjen att hon dog den 3 juli och att hon vid tillfället var ”omgiven av hela sin familj”. 

”Hela hennes familj och hennes vänner kommer att bevara minnet av Hermine som en fantastisk kvinna med ett stort hjärta som alltid hade tid för andra. Det räckte med att hon kom in på en fest för att hon skulle ändra på stämningen och ge alla energi. Hon kommer att bli ihågkommen som en förebild för hur man ska leva sitt liv. Hon utstrålade glädje och vänlighet som vi inte kan glömma, precis som hennes leende”, står det i uttalandet. 

Efterlämnar sig 17-åriga dottern 

Prinsessan Hermine tillhörde Clermont-Tonnerre-familjen, en gammal fransk släkt med kungliga rötter. Hennes pappa var Charles Henri, den elfte hertigen av släkten. 

Hon efterlämnar sig dottern Allegra, 17, och sonen Calixte, 14. 

Prinsessan Hermine blev 54 år gammal. 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.