Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessan Dianas tuffa barndom – blev lämnad

Att prinsessan Diana hade det svårt i rampljuset vet alla – men nu berättar brodern om hennes tuffa uppväxt.Foto: DAVID HARTLEY / SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL
Diana hoppades få sin mamma tillbaka – men hon återvände aldrig.Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Earl Charles Spencer berättar i ny intervju om systerns kamp.Foto: SASA KRALJ / AP PRESSENS BILD

Som liten flicka påverkades prinsessan Diana svårt av föräldrarnas skilsmässa – det berättar nu hennes yngre bror, i en intervju med Sunday Times Magazine.

När deras mamma lämnade familjen för en annan man, brukade Diana vänta på verandan, i hopp om att hon skulle återvända.

– Hon väntade på tröskeln för henne, men hon kom aldrig, säger Charles Spencer i intervjun.

Prinsessan Diana, då Diana Spencer, var bara fem år när hennes föräldrar skilde sig – men deras uppbrott blev ett svårt barndomstrauma för den blivande folkkära prinsessan.

I en intervju med Sunday Times Magazine berättar nu hennes lillebror Charles Spencer om sin storasysters tuffa uppväxt efter skilsmässan.

1966 lämnade barnens mamma Frances Spencer deras pappa, för att i stället leva med en annan man. Femåriga Diana Spencer fick då löftet av sin mamma att hon ”skulle komma tillbaka och träffa henne”.

Prinsessan Diana vägrade ge upp

Men mamman kom aldrig. Trots det vägrade dottern ge upp, utan väntade enträget på tröskeln till vad som varit deras gemensamma hem. I Sunday Times Magazine beskriver Charles Spencer sin och Dianas barndom som ”plågsam och brusten”.

– Hon väntade på tröskeln för henne, men hon kom aldrig, säger Charles Spencer till tidningen.

Charles Spencer berättar också att hans kända storasyster brukade behöva höra honom gråta i sitt rum om kvällarna, men att hon var för rädd för mörkret för att komma över och trösta honom. Samtidigt var deras äldre systrar Sarah och Jane borta på internatskola, och de var ensamma barn i huset.

– Vår far var en tyst men konstant källa till kärlek, men vår mamma var inte gjord för moderskapet. Hon kunde inte göra det. Hon var kär i någon annan, förälskad egentligen, säger Charles Spencer.

 

Det ångrar sonen prins Harry efter mamma Dianas död:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.