Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prinsessan Dianas överraskande koppling till ”Familjen Bridgerton”

Phoebe Dynevor som Daphne i ”Bridgerton”.
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Prinsessan Diana.
Foto: IAN WALDIE / PRESSENS BILD , AP

”Familjen Bridgertons” upphovsman, Chris Van Dusen, hämtade inspiration från prinsessan Dianas barndomshem när han utvecklade serien för Netflix. Nu tackas han av Dianas yngre bror, Charles Spencer.

”En sådan komplimang till min familj” skriver brodern på Twitter. 

Prinsessan Dianas barndomshem, godset i Althorp norr om London, var en stor inspiration för Chris Van Dusen, skaparen av Netflix-serien ”Bridgerton”. Han besökte nämligen Althorp när han skapade tv-serien – som skulle bli Netflix mest streamade serie någonsin.  

”Interiören i Bridgerton House inspirerades av mitt besök i Althorp när jag utvecklade showen. Elegans. Överflöd. Och den #trappan”, skrev han då på Twitter.

Men det är först nu som prinsessan Dianas yngre bror Charles Spencer svarat.

”Har precis sett det här, nedan - en sådan komplimang till dem i min familj som gick före mig och gjorde @AlthorpHouse till vad det fortfarande är i dag”, skriver han på Twitter.

https://twitter.com/cspencer1508/status/1442901189683662849

Kungliga 

Godset vid Althorp är även prinsessan Dianas sista viloplats. Efter hennes tragiska död i en bilolycka 1997 begravdes hon på en ö i den lilla sjön The Oval på familjen Spencers släktgods i Althorp norr om London

Nyligen släpptes en teaser för andra säsongen av Bridgerton och med stor säkerhet kommer flera ur kungliga familjen att titta. Sarah Ferguson, som tidigare var gift med drottning Elizabeths andra son, prins Andrew, avslöjade nämligen att hon ”älskade” serien så mycket att hon såg den två gånger.

– Jag är besatt av den, sa Fergie till US Weekly. Hon tillade att hon älskade karaktärerna och även att ”kostymerna och scenografierna otroliga också.”

Sanningen om Dianas otrohetsaffär:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.