Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsessan Beatrice omtalade kläder under hemliga bröllopet

Efter bröllopet hölls en lite mindre bröllopsfest, där alla 20 gäster erbjöds övernattning.
Foto: ALPR/ADMEDIA / SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Prinsessan Beatrice och Edoardo ”Edo” Mapelli Mozzis gifte sig 17 juli.
Foto: STELLA PICTURES/AVALON.RED B68
Det ska ha varit runt 20 personer på prinsessan Beatrice och Edoardo ”Edo” Mapelli Mozzis bröllop.
Foto: BENJAMIN WHEELER / AP TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Beatrice återanvände skorna från två tidigare kungliga bröllop.
Foto: ALPR/ADMEDIA / SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Den 17 juli gifte sig prinsessan Beatrice i hemlighet med Edoardo ”Edo” Mapelli Mozzi. 

På bröllopet bar hon flera plagg som kändes igen från förr.

Bland annat bröllopsskorna som hon använt vid två tidigare kungliga bröllop. 

Tanken var att bröllopet skulle hållas i slutet av maj, men coronapandemin tvingade prinsessan Beatrice att skjuta upp bröllopet med Edoardo ”Edo” Mapelli Mozzi. 

Den 17 juli hölls i stället en privat bröllopsceremoni inför 20 familjemedlemmar och nära vänner i All Saints Chapel i Windsor Great Park, strax utanför staden Windsor.

På bröllopet bar hon ett par diamantdekorerade skor och dessa skor kändes igen från förr. Det var nämligen tredje gången som prinsessan Beatrice använde dem. Det skriver Daily mail

När hon närvarade vid sin kusin prins Williams bröllop med Kate Middleton 2011 bar hon skorna tillsammans med en beigefärgad klänning.  

Och hon använde även skorna vid prins Amedeo av Belgium och Elisabetta Maria Rosboch Von Wolkensteins bröllop i rom 2014. 

Gifte sig i drottningens klänning

Skorna var inte det enda plagget som kändes igen. Prinsessan Beatrice hade dagen till ära iklätt sig samma klänning som drottning Elizabeth 60 år tidigare burit på en filmpremiär och tiara som drottning själv bar på sitt bröllop 1947. 

Till bröllopet hade klänningen sytts om en del för att anpassas till prinsessan Beatrice storlek och smak. Bland annat hade prinsessan lagt till lite över axlarna, jämfört med drottningen som hade handskar när hon bar den. 

Tiaran som hon bar skapades av ett halsband till drottning Mary, nuvarande drottningens farmor, och har sedan dess gått i arv. 

När prinsessan Anne gifte sig 1973 hade även hon på sig tiaran.  

https://www.instagram.com/p/CC05fTMH_HJ/

Prinsessan Sofia har hjälpt till inom vården 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.