Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsens oro över vännerna – livsverk riskerar att krossas

Prins Daniels Fellowship syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel.Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prins Daniel.Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessan Victorias och prins Daniels vardag är sig inte lik i coronatider. 

Men under ett framträdande berättar Daniel att hans tankar just nu går till vänner vars drömmar och livsverk riskerar att gå under.

– Jag har väldigt många kompisar som driver företag, många är otroligt oroliga nu och lider svårt, säger han i Prins Daniels Fellowships webbsändning.

Kronprinsessan Victorias och prins Daniels vardag påverkas av coronakrisen. Paret har vanligtvis ett späckat schema – men under våren har de fått ställa om hela sitt program och jobbat mestadels hemifrån Haga slott, där de isolerat sig med familjen.

Men under onsdagen gjorde Daniel ett undantag då han deltog vid en webbsändning om ungt företagande och entreprenörskap – frågor han brinner för och har egen erfarenhet av efter att tidigare ha drivit gymverksamhet.

Prins Daniel: ”En otrolig stress”

Prinsen såg ut att vara vid god vigör, och var i sitt esse när han skämtade med moderatorn Linda Nyberg.

Men Daniel blev också allvarlig när samtalet kom in på de tuffa ekonomiska utmaningar egenföretagare står inför i coronakrisens spår. Prinsen berättar att han har personer i sin närhet som han lider med.

– Jag har väldigt många kompisar som driver företag, många är otroligt oroliga nu och lider svårt, säger han och fortsätter:

– Du kan tänka dig själv, om du har drivit ett företag i massa år och det har gått väldigt bra – helt plötsligt finns inte kunderna där. Du kanske har fem eller tio procent av din omsättning, anställda att betala lön till, hyra av lokal och andra utgifter. Pengarna kanske räcker i någon månad. Det är en otrolig stress för många entreprenörer just nu, anställda också. 

https://www.instagram.com/p/CAspL25A6ME/?utm_source=ig_embed

Prins Daniel menar att krisen kom så oväntat – men han sätter sitt hopp till att entreprenörer tidigare har visat sig vara uppfinningsrika i svåra tider.

– Det har gått så fort. Men entreprenörer är ett otroligt kreativt släkte. Det handlar om att lösa problem och skapa lösningar för andra. Det är mitt hopp, säger han.

Webbsändningen arrangerades av Prins Daniels Fellowship och Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien.

Victorias stöd

Tidigare under våren skrev kronprinsessan Victoria ett brev som skickats ut till sjukvården i alla regioner, för att stötta personal inom vården:

”Jag vet att ett brev som detta inte förändrar något. Men jag vill ändå att ni ska veta, att vi är många som tänker på er och som känner enormt stor tacksamhet för det ni gör.”

Estelles uppmaning till Daniel: ”Nu är det din tur”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.