Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsens ånger – efter sista orden med Diana

Foto: © UPPA.CO.UK / STELLA PICTURES © UPPA.CO.UK

Prins Harry berättar nu om sin ånger efter det sista telefonsamtalet med sin mamma. 

Prinsessan Diana ringde sina söner en sista gång från Paris innan hon dog. 

 – Jag har ångrat hela mitt liv att jag pratade med henne så kort, berättar prinsen under dokumentären "Prinsessan Diana: minnet efter vår mamma." 

Prinsessan Diana omkom i en bilolycka i Paris 1997. Under resan hade hon sina sista samtal med sönerna William och Harry. 

I den nya dokumentären "Prinsessan Diana: minnet efter vår mamma." berättar sonen Harry om ångern efter det sista telefonsamtalet. Bröderna var ute och lekte i trädgården när prinsessan ringde från Paris, Prins Harry hade därför inte tid att prata med sin mamma en längre stund. 

 – Jag har ångrat hela mitt liv att jag pratade med henne så kort tid, berättar han under dokumentären. 

Foto: © UPPA.CO.UK / STELLA PICTURES © UPPA.CO.UK

LÄS MER: Livvakten om Diana: Hade alltid med sig sin sexleksak 

 

 

Prins Harry var bara 12 år gammal när prinsessan dog, storebror William var 15 år. 

–  Om jag hade vetat att det var det sista samtalet någonsin hade jag pratat längre. Jag skulle ha sagt helt andra saker till henne om jag bara hade vetat, säger Prins Harry under dokumentären. 

Prinsessan Diana ville gifta sig med Dodi 

Prinsessan Diana hade ett förhållande med Dodi Fayed innan de båda omkom under bilolyckan för 20 år sedan. Dodi Fayed är son till den förmögne Mohamed Al-Fayed som bland annat äger det exklusiva varuhuset Harrods i London. 

En kort tid innan Prinsessan Diana dog under en bilolycka pratade hon med en präst om att gifta sig med Dodi Fayed som var muslim. Hon ville veta om det var möjligt för två personer med olika religioner att gifta sig rapporterar Female first. 

– Om Diana och Dodi inte hade dött skulle de ha gift sig med varandra, säger Frank Gelli som arbetade som präst i St Mary Abbots kyrka i stadsdelen Kensington i London. 

 

Prins Harry Foto: Från dokumentären

LÄS MER: Diana ville gifta sig med Dodi 

 

Prinsessan Diana som bodde i Kensingtons slott besökte kyrkan ofta. 

– En gång när vi hade ett samtal ringde hennes telefon. Det var så klart Dodi som ringde. Hennes ögon lyste upp. När hon skulle gå hem frågade hon om jag kunde utföra tjänsten när hon gifte sig, säger Frank Gelli till sajten. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.