Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsen skyndade från dotterns bröllop – kopplas till skandalen

Prins Andrew höll låg profil under bröllopet och lämnade festplatsen i bil tidigt på måndagen.
Foto: INVICTA KENT MEDIA/SHUTTERSTOCK / INVICTA KENT MEDIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Jeffrey Epstein.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Jeffrey Epstein och Ghislane Maxwell.
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Prinsessan Beatrice, 31, och Edo Mapelli Mozzi, 37, gifte sig den 17 juli.
Foto: BENJAMIN WHEELER / AP TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Beatrice, 31, och Edo Mapelli Mozzi, 37, gifte sig den 17 juli.
Foto: BENJAMIN WHEELER / HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Prins Andrew har uppmärksammats för sina kopplingar till framlidne sexbrottslingen Jeffrey Epstein. 

På dottern prinsessan Beatrice bröllop höll han låg profil och syntes inte till på de officiella bröllopsfotografierna. 

Under måndagen sågs han lämna bröllopsfaciliteten i en bil. 

Den 17 juli gifte sig prinsessan Beatrice, 31, och Edo Mapelli Mozzi, 37, inför 20 familjemedlemmar och nära vänner i All Saints Chapel i Windsor Great Park, strax utanför staden Windsor.

På bröllopet närvarade bland andra Drottning Elizabeth, prins Philip, prinsessan Eugenie, och prinsessan Beatrices föräldrar, prins Andrew och hertiginnan av York, Sarah ”Fergie” Ferguson.

Prins Andrew uteblev dock från de officiella bröllopsfotografierna. Hertigen av York har den senaste tiden blivit uppmärksammad för sina kopplingar till den framlidne sexbrottslingen Jeffrey Epstein och Daily mail skriver att hans frånvaro var påtaglig under bröllopet.  

På måndagsförmiddagen sågs han lämna bröllopsfaciliteten i en bil och enligt sajten håller han just nu på att hjälpa FBI i deras utredning av Ghislane Maxwell, som tidigare varit tillsammans med Jeffrey Epstein och som greps den 2 juli misstänkt för sexuella övergrepp mot unga flickor, trafficking och mened. 

Prins Andrews advokater röt ifrån

Prins Andrew har sedan tidigare varit ett namn i Epstein-utredningen. Ett av Epsteins sexbrottsoffer, Virginia Guiffre, har tidigare sagt att prins Andrew haft sex med henne flera gånger när hon var 17 år gammal. 

Prins Andrew har själv nekat till anklagelserna i en uppmärksammad tv-intervju. 

Tidigare i våras gick de amerikanska åklagarna ut och sa att FBI ville höra prinsen, som då inte hade visat något intresse av att vara behjälplig i utredningen. 

Advokaten Gloria Allerd, som företräder en kvinna i Epsteinfallet, har även tidigare sagt att hon försökt få kontakt med prinsen utan att lyckas – något som fått prins Andrews advokater att anklaga åklagarna för regelbrott gällande tystnadsplikt. 

”Hertigen av York har vid åtminstone tre tillfällen i år erbjudit sin hjälp som ett vittne till justitiedepartementet. Tyvärr har man reagerat på de två första erbjudanden genom att bryta mot sina egna sekretessregler och att hävda att hertigen har erbjudit noll samarbete”, skrev man vid tillfället. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.