Prins Harry har fortfarande inte frågat sin bror om att bli hans best man under bröllopet, något som höjer ögonbryn. Foto: VANTAGENEWS.COM / VANTAGENEWS.COM/IBL VANTAGE NEWS LTDPrins Harry har fortfarande inte frågat sin bror om att bli hans best man under bröllopet, något som höjer ögonbryn. Foto: VANTAGENEWS.COM / VANTAGENEWS.COM/IBL VANTAGE NEWS LTD
Prins Harry har fortfarande inte frågat sin bror om att bli hans best man under bröllopet, något som höjer ögonbryn. Foto: VANTAGENEWS.COM / VANTAGENEWS.COM/IBL VANTAGE NEWS LTD
"Han har inte frågat mig än", säger prins William. Prins Harry var bestman på Williams bröllop för sju år sedan. Foto: / AVALON.RED B68"Han har inte frågat mig än", säger prins William. Prins Harry var bestman på Williams bröllop för sju år sedan. Foto: / AVALON.RED B68
"Han har inte frågat mig än", säger prins William. Prins Harry var bestman på Williams bröllop för sju år sedan. Foto: / AVALON.RED B68

Prins Williams förvåning – inför Harrys bröllop

Publicerad

I maj blir det stort bröllop i Storbritannien när prins Harry gifter sig med skådespelaren Meghan Markle. Men en stor fråga hänger fortfarande i luften inför den stora dagen: varför har inte prins Harry frågat sin bror om rollen som bestman?  

– Han har inte frågat mig än, säger prins William till Daily Mail

För sju år sedan gifte sig prins William med Kate Middleton, i dag hertiginna av Cambridge. Då stod brodern Harry som best man vid hans sida – men nu höjs flera ögonbryn om prins Harry kommer att återgälda tjänsten. 

Harry har nämligen inte ännu frågat William, avslöjar prins William i en intervju med Daily Mail. 

– Bara för att klargöra, han har inte frågat mig än. Det kan vara ett känsligt ämne, säger han. 

"Det är ett band" 

I intervjun berättar han om sitt nära förhållande till brodern, som han säger formades av deras gemensamma trauma när de var små. 

– Att förlora vår mamma i ung ålder hjälpte oss att ta oss i genom en svår period tillsammans. Du tänker på samma sätt, du går i genom liknande saker, det är ett band – och du vet att det är något ni har tacklat tillsammans och blivit starkare av, säger han och fortsätter. 

– Det är grejen med att vara en bästa kompis, oundvikligen känner en sig nere när den andra inte gör det, och du är alltid där för varandra för att hjälpa till när det behövs.

 

LÄS MER: Hovets krav på Meghan Markle – radera alla sociala medier 

 

Parets valda datum väckte förvåning

Även det valda datumet har väckt förvåning i Storbritannien. Bröllopet krockar med en stor sporthändelse – den stora FA-cupfinalen för herrar i fotbollen.

Den krocken tar dock prins William med ro, och skojar om att han nog ska kunna hitta en lösning på det hela. 

– Jag ska se vad jag kan göra, säger prins William till Daily Mail. 

Relaterade ämnen
Amanda Möller Berg
Amanda Möller Berg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag