Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Philip på sjukhus – missar parlamentsöppning

Foto: PETE MACLAINE / I-IMAGES / POLARIS/IBL POLARIS
Foto: NEIL WARNER /SIRC / SPLASH NEWS / NEIL WARNER /SIRC / SPLASH NEWS/ SPLASH NEWS

Hertigen av Edinburgh, 96-åriga prins Philip, har lagts in på sjukhus på grund av en infektion, skriver The Telegraph

Prinsen kommer missa öppningen av det brittiska parlamentet - och tvingas spendera ytterligare en natt på sjukhus för att bota hans infektion.

"Hertigen av Edinburgh blev inlagd på King Edward VII Hospital i London i går kväll, som en försiktighetsåtgärd", ska en telesperson sagt enligt The Telegraph

Prins Philip, Hertigen av Edinburgh, har lagts in på sjukhus med en infektion, skriver tidningen The Telegraph.

En talesperson har enligt tidningen sagt:
"Hertigen av Edinburgh blev inlagd på King Edward VII Hospital i London i går kväll, som en försiktighetsåtgärd, för behandling av en infektion som kommer från ett existerande tillstånd."

Talespersonen ska även ha sagt att hertigen är "i gott mod" med "besviken" att missa eventet.

Under onsdagskvällen uppger BBC att Philip kommer spendera ytterligare en natt på sjukhuset, medan han får vård för sin infektion.


LÄS MER: Nya uppgifterna i brittiska kunga-skandalen 


Får gå ensam på öppningen av parlamentet


En talesperson på Buckingham Palace har sagt att drottningen, Elisabeth II som är 90 år, kommer att gå ensam på öppningen av det brittiska parlamentet. Prins Philip har varit gift med drottning Elizabeth i 70 år.

"Hennes majestät kommer att bli informerad och kommer därmed att delta på öppningen av parlamentet som planerat" skriver Sky News att en talesperson uppgett. 

Enligt tidningen kommer Prins Philips plats kommer att ersättas av Prins Charles i fortsättningen.


LÄS MER: Sorgliga hemligheten bakom Dianas bröllop 


Kommer lämna sitt uppdrag i höst


Hertigen firade sin 96-års dag den 10 juni. Det brittiska hovet meddelade 4 maj 2017 att prins Philip beslutat sig för att lämna sina kungliga uppdrag i september 2017. Han kommer att kvarstå som beskyddare för ett stort antal organisationer, men inte ha någon aktiv roll i dessa längre.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.