Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prins Gabriel fyller 3 – Sofias tårtfest

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Foto: Kajsa Kilström/Länsstyrelsen i / Kungahuset
Foto: STEFAN LINDBLOM / STELLA PICTURES/STEFAN LINDBLOM STEFAN LINDBLOM

Lillprinsen Gabriel fyller tre år. 

Prinsparet har på Instagram delat med sig av en bild på födelsedagsbarnet. 

”Grattis vår älskade Gabriel på 3-årsdagen”, skriver de. 

I dag fyller prins Gabriel tre år gammal. Mamma och pappa, prins Carl Philip, 41, och prinsessan Sofia, 35, har via sin gemensamma instagram delat med sig av en bild på lillprinsen som firar födelsedagen med tårta. 

”Grattis vår älskade Gabriel på 3-årsdagen”, skriver de.

– Han firar sin födelsedag tillsammans med familjen och han firar den privat, säger hovets informationschef Margareta Thorgren. 

Invigde sin dopgåva 

Det har varit fartfyllda dagarna för prins Gabriel, hertig av Dalarna. I dagarna var han på sitt första kungliga uppdrag när han besökte Säterdalens naturreservat för att inviga sin dopgåva. 

”Som hertig av Dalarna invigde Gabriel igår en gåva som han fått av Dalarnas län i samband med sitt dop. En fantastisk tillgänglighetsanpassad rastplats i Säterdalens naturreservat med ett rikt växt- och naturliv”, skrev prinsparet på Instagram och fortsatte: 

”Det är definitivt ett nytt smultronställe för oss att besöka. Där finns nu också en fågelholk som Gabriel har målat och ett 'syskon' till bänken i porfyr på Hykjeberget som vi fick i gåva i samband med vårt bröllop”. 

https://www.instagram.com/p/CEi9O5_nf0a/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.