I dag lanseras Prins Daniels Fellowship, ett projekt som ska hjälpa och inspirera unga entreprenörer. Foto: Suvad Mrkonjic
I dag lanseras Prins Daniels Fellowship, ett projekt som ska hjälpa och inspirera unga entreprenörer. Foto: Suvad Mrkonjic

Prins Daniel vill hjälpa unga entreprenörer

Publicerad

Prins Daniel vill inspirera och hjälpa unga människor att bli entreprenörer.

Tillsammans med Kungliga Ingenjörsvetenskaps- akademin, IVA, har han därför startat projektet Prins Daniel Fellowship.

– Jag hoppas att många unga människor, som har potentialen att skapa något bra och viktigt, vågar ta steget tack vare projektet, säger han i en intervju på IVA:s hemsida.

I dag lanseras projektet Prins Daniels Fellowship.

Bakom projektet står Prins Daniel själv tillsammans med Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin och syftet med verksamheten är att fler unga människor ska vilja satsa på att bli entreprenörer.

På IVA:s hemsida berättar prins Daniel i en intervju om varför han valt att starta projektet och varför han tycker att det är så viktigt:

– För att samhället ska fungera är vi beroende av människor som vågar satsa och människor som är beredda att lägga mycket tid på att förverkliga sina idéer. När idéerna lyckas skapas arbetstillfällen och många andra positiva effekter.

"Inspirerande"

Prins Daniel berättar vidare om hur hans roll i projektet kommer att se ut:

– Min viktigaste roll i projektet är att vara katalysator och att samla drivande och erfarna personer i en gemensam satsning för entreprenörskapet. Det är inspirerande att träffa och lyssna till duktiga människor. Genom det här projektet ger vi fler den möjligheten.

Hans förhoppningar på initiativet är stora. Dels vill han att det ska ge kunskap om entreprenörskapet och dels väcka längtan hos unga människor att sikta högt.

– Jag hoppas att många unga människor ska drömma om att bli en ny Daniel Ek eller en ny Cristina Stenbeck.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag