Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Carl Philips ord om mobbingen – vill stötta

På onsdagskvällen besökte prins Carl Philip och prinsessan Sofia Kulturhuset i Stockholm för att se pjäsen ”Om jag inte säger något blir det bara värre”.Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Prinsparet har länge stöttat kampen mot näthat, och föreställningen bygger på ett initiativ från parets stiftelse.Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia.Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

På onsdagskvällen besökte prins Carl Philip och prinsessan Sofia Kulturhuset i Stockholm för att se pjäsen ”Om jag inte säger något blir det bara värre”.

Prinsparet har länge stöttat kampen mot näthat, och föreställningen bygger på ett initiativ från parets stiftelse.

– Även om det kan kännas starkt för de som tittar, så tänk hur det är för de som är utsatta, sa prinsessan Sofia på plats efteråt.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har båda drabbats av näthat genom åren, och berättat om kampen mot alla elaka och hånfulla kommentarer. Prinsparets stiftelse startade initiativet ”vi berättar” där barn och ungdomar fick dela med sig av sina erfarenheter av näthat – och nu har initiativet blivit en teaterpjäs.

”Om jag inte säger något blir det bara värre” sätts av upp av Fryshuset, och på onsdagskvällen besökte prins Carl Philip och prinsessan Sofia Kulturhuset i Stockholm för att se en repetition av föreställningen, som alltså bygger på de berättelser som prinsparets stiftelse fick in.

Prinsparets tal efter föreställningen

Efter att ha sett själva föreställningen klev paret själva upp på scenen framför kamerorna, och prins Carl Philip trycker på vikten av att veta att man inte är ensam när man blir mobbad.

– Det här är ett sätt att visa att de är inte själva. Det finns hjälp och stöd att få. Vi försöker visa att om vi pratar tillsammans och lyfter upp det så kanske vi kan göra något tillsammans, sa han på plats.

Prinsessan Sofia: ”Kan kännas starkt för de som tittar”

Föreställningen ska nu visas för niondeklassare i hela landet, och prinsessan Sofia tror att pjäsen kan få folk att tänka till.

– Då är ju teater ett av de absolut bästa verktygen för att förmedla en känsla. För även om det kan kännas starkt för de som tittar, så tänk hur det är för de som är utsatta.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.