Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Carl Philip var öppen mot Hellenius

Prins Carl Philip och David Hellenius på en bild från inspelningen av "Hellenius hörna". "Jag har aldrig varit med om något liknande, säger David Hellenius om stämningen under inspelningen.
Foto: TV4
Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist som nyförlovade.
Foto: Sven Lindwall
Foto: Sven Lindwall
Till en början var prinsen tveksam att ställa upp i programmet efter David Hellenius parodier av honom i "Hey Baberiba".
Foto: Suvad Mrkonjic
David Hellenius berättar nu om de möten som han hade med prins Carl Philip inför inspelningen av "Hellenius hörna".
Foto: Lisa Mattisson
"Vi sågs på ställen som de har för möten, någon gång sågs vi hemma hos mig. Det handlade om att han skulle få förtroende för mig. Det tog en stund", säger David Hellenius.
Foto: Olle Sporrong
Puss min prins!
Foto: Sven Lindwall
1 / 7

Det var en öppenhjärtig Carl Philip som gjorde succé i sin första större tv-intervju - med David Hellenius i TV4.
Prinsen berättade om kärleken till och stödet från Sofia Hellqvist, kampen med dyslexi och livet som kunglig.
– Hon är finast på jorden i mina ögon. Hon är en fantastisk kvinna. Jag är lyckligast i världen, säger prinsen i en hyllning till fästmön.
Och tittarna hyllar i sin tur prins Carl Philip som medietränats inför programmet.

Christina Saliba
Foto: Foto: Gunnar Seijbold
Premiären av "Hellenius hörna" blev storslagen - med prins Carl Philip i sin första större tv-intervju. Och det var ingen självklarhet att prinsen skulle ställa upp, som Expressen tidigare berättat.
– Ärligt talat, aldrig i mitt liv, säger prinsen om vad han tänkte då han fick frågan.
Tittarna hyllar pinsens modiga framträdande och för att kunna göra ett så bra intryck som möjligt hade prins Carl Philip medietränats.
Och det av en av landets främsta på området. Enligt uppgifter till expressen hade Christina Saliba på pr-byrån Mindmakers, hon är även delägare i två andra företag i branschen, förberett Carl Philip grundligt inför intervjun hos David Hellenius.
"Hey Baberiba"-sketcherna, där Hellenius parodierar prinsen, är en anledning. Hellenius tar själv upp dem i programmet, och säger att han kommer behöva terapi efter det hela.
– Vet du vad, då blir vi kvitt, säger prinsen och fortsätter senare om sketcherna:
– Vi tittar på tv som alla andra. Vi kanske snubblade över programmet. Det har påverkat mig, min familj och omgivningen.

Träffades av en slump

Men det blev ett öppenhjärtigt möte, där prinsen bland annat berättade om sin stora kärlek till fästmön Sofia Hellqvist, hur de träffades och om förlovningen.
– Det var ungefär som det brukar vara. Hemlighetsfullt. Vi var ute på vårt lantställe som vi båda håller väldigt kärt, säger prinsen som förklarar att han var säker på ett positivt svar - men ändå nervös.
De båda träffades av en slump.
– Jag och mina kompisar åt lunch och Sofia kom förbi med sin kompis. Det råkade vara så att min kompis kände hennes kompis. Där tittade vi lite blygt på varandra. Sen så skulle jag och mina vänner köra gokart, så där var hon med, säger prinsen och förklarar att han tänkt låta henne vinna - men att det inte blev så.
Hellenius frågar i programmet prinsen om han som kunglig tänkte igenom förhållandet extra noga.
– Självklart gör jag det. Jag tror Sofia tänkte ännu fler gånger. Men man kan inte styra över känslor, säger prins Carl Philip.
Prinsen berättar om stormar kring paret, och hur de blivit ett starkt team.
– Det har gjort oss till det team vi är. Vid förlovningen var det första gången vi var tillsammans officiellt och mötte media. Jag kände en enorm trygghet att ha henne med, säger prinsen och fortsätter med en kärlekshyllning:
– Sofia är enormt mycket som person på alla positiva sätt. Hon är ödmjuk, har fötterna på jorden, klok, intelligent och driven. Hon är finast på jorden i mina ögon. Hon är en fantastisk kvinna, så jag är lyckligast i hela världen.

Planerar för bröllop

Prins Carl Philip och Sofia har även börjat planera för bröllopet, men vill inte avslöja datumet i Hellenius pratshow.
– Vi har ett datum som vi kände väldigt mycket för, säger prinsen.
Intervjun behandlar också dyslexi, som prinsen lever med.
– Dyslexi är först och främst genetiskt, min pappa har det och Victoria också. Det kan arta sig på flera olika sätt - läs- och skrivsvårigheter, men också tal. Det är något som är jäkligt tufft, säger prinsen och berättar hur han fasade för att läsa högt i skolan.
– Det största problemet är hur jag själv känner när jag läser något. När du står inför en uppgift så stakar det sig, det låser sig. Det känns jättetufft att sätta sig i den situationen, säger han.

Siffrorna blev fel

Det hände bland annat under Idrottsgalan 2013, där siffrorna för en omröstning blev fel. Klippet visas i programmet, men också revanschen som kom under prinsens framträdande på samma gala i år, då han valde att berätta om sina svårigheter.
– Min första tanke var att jag inte skulle göra det igen. Men när mina känslor lagt sig kände jag att vill ge igen. Inte ge igen så men ha revansch på mig själv, säger prinsen och beskriver känslan efteråt som "underbar".
Intervjun avslutas med att Hellenius frågar om de båda kan glömma allt som varit nu.
– Vet du vad David? Som vi brukar säga i vår familj: Jag tycker vi vänder blad du och jag, svarar prins Carl Philip.


Få de senaste nöjesnyheterna direkt – ladda ner Expressens app för iOS eller Android.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.