Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prince kremerad – sista viloplatsen hemlig

Artisten Prince avled i torsdags, 57 år gammal.
Foto: Andres Kudacki / AP TT NYHETSBYRÅN
Tusentals fans har samlats utanför hans hem i Paisley Park i Minneapolis.
Foto: Craig Lassig / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

Kort efter att hans kropp överlämnades till familjen kremerades Prince och hans liv hyllades i en kort privat ceremoni i hans hem i Paisley Park.

– Han ville bara försvinna utan någon uppståndelse, inget drama, ingen fanfar, säger en vän till familjen till Sunday Mirror.

Hans sista viloplats kommer att hållas hemlig.

Samtidigt som tusentals fans sörjde Princes död kremerades stjärnans kropp kort efter att den överlämnats till familjen efter obduktionen. Enligt tidningen Sunday Mirror  var den snabba kremeringen en del i hans egen plan för vad som skulle hända efter att hans död.

– Genom hela hans liv har han följt sin tro och han hade gjort det klart att han ville dö med värdighet, säger en vän till familjen.

Vännen berättar också att Prince hade varit väldigt tydlig med vad som skulle hända efter hans död. Det inkluderade att det inte skulle vara en stor begravning utan en liten privat ceremoni.

– Världen har hans musik i stället, säger vännen till Sunday Mirror.

– Han ville bara försvinna utan någon uppståndelse, inget drama, ingen fanfar. Det var helt enkelt hans stil.

På bilder utanför Princes hem i Paisley ses hans syster lämna hemmet efter den korta ceremonin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.