Presidenten försökte köpa Fröken Peru

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Presidenten. Gabons Omar Bongo ska ha skickat ett meddelande till Miss Peru.
Foto: RAO RAO

LONDON. Den afrikanske presidenten föll för Miss Peru.

Han lockade henne till sitt land med erbjudanden om lyxiga modellkontrakt - och försökte sedan köpa henne som prostituerad.

- Jag började gråta och fick panik, berättar skönhetsdrottningen.

Miss Peru, Ivette Santa Maria, fick ett erbjudande hon inte kunde motstå - en betald lyxresa till afrikanska Gabon, kontrakt med flera sponsorer och möjlighet att bli stjärna i en ny stor skönhetstävling.

Flög till Afrika Hon flög till Afrika och fick träffa resans värd och initiativtagare presidenten Omar Bongo i hans palats. Ett möte som blev allt annat än trevligt, enligt Ivette Santa Maria: - Han tryckte på en knapp och några skjutdörrar öppnade sig. Bakom dem fanns en stor säng. Hon började gråta av paniken som spred sig i kroppen. - Jag sa till honom att jag inte var prostituerad, utan att jag var Miss Peru.

"Ett missförstånd" Hon rusade ut från palatset och sprang tillbaka till sitt hotell. Sedan lämnade hon Gabon så fort hon kunde. Händelsen har nu orsakat en diplomatisk kris mellan Peru och Gabon. Perus FN-ambassadör i New York har uttryckt för Gabon att han och Perus regering "känner sig mycket bekymrade över det som hänt". Presidenten Omar Bongo ska ha skickat ett meddelande till Miss Peru och bett om ursäkt "för de missförstånd som uppstått".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.