Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Portas från Kanada – efter storbråket i Sverige

Gerald Earl Gillum, mer känd som G-Eazy, straffades efter ett bråk i Stockholm. Foto: JERRY PEREZJERRY PEREZ, PACIFI / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS
Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON

Den amerikanska rapartisten Gerald Earl Gillum, mer känd som G-Eazy, misshandlade en vakt på en nattklubb i Stockholm.

Stjärnan dömdes till böter och nu kommer nästa motgång – G-Eazy får inte komma in i Kanada, uppger sajten TMZ.

I början av maj besökte den amerikanska rapartisten Gerald Earl Gillum, mer känd som G-Eazy, Stockholm för att spela på en konsert i Annexet. 

Efter sin spelning styrde rapparen mot nattklubben Solidaritet i centrala Stockholm för en efterfest. Nattklubbskvällen slutade i stället med att G-Eazy greps av svensk polis misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott.

I den efterkommande rättegången beskrev G-Eazy hur han tog några öl med sitt sällskap när en okänd person kom fram och började fotografera honom. När stjärnan bad personen att sluta blev situationen snabbt aggressiv och ordningsvakter och polis tillkallades.

–  Jag kommer ihåg att jag slogs med någon. Jag kommer ihåg att någon höll ner mig. Jag kommer ihåg att jag försökte bli fri från greppet, berättar G-Eazy i förhör enligt P3 Nyheter. 

 

LÄS MER: Här grips stjärnan – efter bråk i Stockholm 

 

G-Eazy misshandlade ordningsvakt

Åklagare Carl Mellberg berättade samtidigt hur polisen hittat kokain i Gerald Earl Gillums vänstra ficka samt att de anträffade ytterligare kokain när stjärnan senare fördes in på polisstationen.

Därefter följde en detaljerad redogörelse för hur G-Eazy misshandlade en av de ordningsvakter som försökte lugna ner stjärnan i samband med att ett bråk uppstod på nattklubben.

Det blev villkorlig och böter på 80 000 kronor samt ett skadestånd på 6500 kronor till den misshandlade ordningsvakten och 800 kronor till brottsofferjouren. 

Rapartisten försattes samtidigt på fri fot och lämnade Sverige. 

Nu har domen G-Eazy drog på sig i Sverige lett till att han inte får komma in i Kanada, där han stoppades i tullen, skriver TMZ. Rapparen skulle agera huvudnummer på Cowboys music festival men fick ställa in konserten.

G-Eazy har inte uttalat sig om varför han inte släpptes in men TMZ skriver att det kan ha mycket att göra med stjärnans brott i Sverige, då Kanada har väldigt strikta inreseregler.

 

LÄS MER: Rapparen G-Eazy straffas efter krogbråk i Stockholm 

 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!