Paul Walkers pappa stämmer Porsche efter stjärnans dödskrasch. Foto: Andrew MedichiniPaul Walkers pappa stämmer Porsche efter stjärnans dödskrasch. Foto: Andrew Medichini
Paul Walkers pappa stämmer Porsche efter stjärnans dödskrasch. Foto: Andrew Medichini
Walker omkom i en krasch för två år sedan. Foto: Dan WatsonWalker omkom i en krasch för två år sedan. Foto: Dan Watson
Walker omkom i en krasch för två år sedan. Foto: Dan Watson

Porsche stäms för Paul Walkers död

Publicerad

När Paul Walker dog för två år sedan körde han en Porsche Carrera GT.

Nu stämmer hans pappa bilföretaget Porsche, vars bil enligt stämningsansökan orsakade Walkers död.

Enligt AP blir det den andra stämningen mot bilföretaget under veckan.

Stämningen kommer från Paul Walkers dödsbo, som företräds av hans pappa. Han anser att Walkers död hade kunnat förhindras om bilen han färdades i hade varit tillräckligt säker.

Enligt stämningsansökan saknade Walkers Porsche Carrera GT vissa säkerhetsfunktioner, något som bidrog till att Walker och hans vän, Roger Rodas, dog i kraschen.

Enligt AP fattade bilen vid olyckstillfället eld, något som i sin tur ledde till de båda personernas död.

Har inte kommenterat

Även Roger Rodas änka skickade under onsdagen in en stämningsansökan till domstolen i Los Angeles, med liknande synpunkter på bilföretagets bristande säkerhet.

Enligt AP har Porsche ännu inte kunnat ge en kommentar i ärendet.

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag