Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Populära SVT-profilen byter jobb

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Lotta Bouvin Sundberg.
Foto: Stig Hammarstedt
Lotta Bouvin Sundberg.
Foto: SUVAD MRKONJIC
Lotta Bouvin Sundberg.

SVT-programledaren Lotta Bouvin-Sundberg byter jobb efter att "Godmorgon Sverige" läggs ner i höst, och har fått jobb på "Aktuellt" i stället.

Samtidigt säger Bouvin att hon varit på morgonprogrammet alldeles för länge - och tycker det ska bli skönt att slippa gå upp mitt i natten.

– Det är lite som en lycklig skilsmässa, säger SVT-programledaren.

SVT:s klassiska morgonprogram "Gomorron Sverige" byts ut mot nya satsningen "Morgonstudion" i höst, med bland annat André Pops som programledare.

Det innebär att "Gomorron Sverige"-programledarna byter jobb. Morgonprogramledaren Lotta Bouvin kommer synas i Aktuellt från och med i höst i stället, och är glad för förändringen.

– Jag fick ett erbjudande om att jobba på "Aktuellt" i stället och tackade ja. Det känns jätteroligt, det är ett viktigt och angeläget program, säger Lotta Bouvin, som har jobbat en del på Aktuellt tidigare också.

Att "Godmorgon Sverige" läggs ner har programledaren blandade känslor inför, då hon arbetat där i 15 år.

– Det är ett sådant program man har i blodomloppet dygnet runt. Det känns konstigt och tomt att det ska sluta, men det är lite som en lycklig skilsmässa. Jag behöver göra något annat, jag har varit där alldeles för länge, säger hon.


LÄS MER: GW:s hårda krav på SVT – om kollegan


Lotta Bouvin-Sundberg byter morgontv mot Aktuellt


LÄS MER: Pops lämnar sporten för nytt program 


En fördel med att byta jobb till "Aktuellt" i stället för "Godmorgon Sverige" är de ändrade arbetstiderna - Lotta Bouvin-Sundberg behöver inte längre kliva upp 03.30 varannan morgon.

– Jag har inte tyckt att det har varit särskilt jobbigt att gå upp så tidigt, men det är klart det är skönt att slippa, säger hon.

Med "Aktuellt" väntar nya arbetsuppgifter, och Bouvin-Sundberg ser fram emot att få bevaka politik under det kommande valåret - och poängterar att "Aktuellt" är ett viktigt program.

– Det är hedrande att få ett så ansvarsfullt jobb, Aktuellt är ett viktigt politiskt program, och vi har ett valår framför oss, säger Lotta Bouvin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.