Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Populär programledare i Barnradion har avlidit

Love Kahnlund blev 41 år gammal: ”Vi saknar honom väldigt mycket”.
Foto: ERIK KLARÉN / SVERIGES RADIO
”Historierummet” hade premiär i Sveriges radio 2018.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
”Historierummet” hade premiär i Sveriges radio 2018.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Programledaren Love Kahnlund, känd från Barnradions ”Historierummet”, har avlidit.

”Love blev 41 år gammal och vi saknar honom väldigt mycket.” skriver Barnradion i ett inlägg på Facebook.

Det är med stor sorg vi måste meddela att Love Kahnlund, berättare i vår populära podd ”Historierummet”, har avlidit.” 

Så inleder Barnkanalen sitt inlägg på Facebook som publicerades under måndagseftermiddagen.

Inlägget fortsätter: ”Love kunde som få hålla publiken i handen genom historiens vindlande vägar och hade en väldigt fin förmåga att hitta precis rätt tonfall för att få alla som lyssnade, både små och stora, att känna sig inbjudna.

Att han var en uppskattad programledare har märkts inte minst genom många uppskattande lyssnarreaktioner genom alla nio säsonger.

Barnradion: ”Väldigt omtyckt”

– Det är ett av våra absolut mest populära program och det är mycket tack vare Love såklart. Han var väldigt omtyckt som programledare, säger Per Palmqvist, samordnare på Barnradion, till Göteborgs-Posten.

Per Palmqvist säger vidare att Barnradion fått mycket kärlek i sociala medier, där många lyssnare meddelat sina kondoleanser. 

”Historierummet” riktar sig till barn mellan nio och tretton år och hade premiär i mars 2018. Love Kahnlund var programledare från första avsnittet. Premiäråret belönades programmet med en silvermedalj vid New York Radio Awards i kategorin bästa barnradio. 

Programmen har handlat om historiska personer som Jeanne d'Arc, Karin Månsdotter och Sitting Bull. Programformatet är baserat på P3 Historia och avsnitten omarbetade för den yngre målgruppen.

Love Kahnlund gick bort under nyårshelgen, enligt Göteborgs-Posten. Hans anhöriga har, via Sveriges radio, godkänt publicering.


”Guldmicken” delas ut – då utbryter kaos

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.