Popstjärnan sex-mobbas på nätet

Publicerad
Uppdaterad
TYLÖSAND. "Samlagsbilder" på popundret Jonas "Basshunter" Altberg, 21, och hans exflickvän sprids på nätet.
Nu varnar han andra för lägga ut vågade privatbilder.
- Jag och min exflickvän har mått jättedåligt.
Varje vecka råkar ungdomar illa ut efter att ha lockats lägga sexbilder på nätet. I flera fall har det slutat med grova övergrepp Nu berättar Jonas "Basshunter" Altberg om sexmobbningen mot honom och exflickvännen.

"Boten Anna" toppar

På olika forum cirkulerar sexrykten om popidolen, som just nu toppar listorna med sommarhiten "Boten Anna". Det finns också en intim bild med Basshunter och hans exflickvän. - Vi hade inte sex på riktigt. Bilden togs på skämt av en kompis. Vi var ett helt gäng som hade festat hela natten. Visst är sex trevligt och skönt, men jag brukar inte ha ett ironiskt smile på läpparna, säger han. Nu känner Basshunter att han kan skratta åt händelsen. Men både han och exflickvännen har mått dåligt av trakasserierna. - Vi har stöttat varandra, säger han. Bilden togs för tre år sedan när Basshunter var medlem i en mötesplats på nätet.

"En rolig grej"

- Jag la upp bilden som en rolig grej. Sedan måste någon ha spridit den vidare. Nu uppmanar Basshunter alla som vill lägga ut vågade bilder att vara försiktiga.

Tänk på framtiden

- Man vet aldrig vad som händer i framtiden. Du kanske är student nu, men har ett viktigt jobb om fem år som du kan förlora om bilden kommer i fel händer. Inte trodde jag att jag skulle bli känd för några år sedan, säger han. Ett annat råd är att maskera bilderna innan de läggs ut. - Händelsen blir den samma, men bilden kan inte knytas till dig, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag