Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Popstjärnan död på scen – fyrverkerier exploderade

Joana Sainz Garcia, 30, dog i en olycka på scenen. Foto: Twitter
En film från publikhavet har fångat själva olyckan. Foto: Youtube

Spanien skakas av en osannolik dödsolycka.

Den spanska popartisten Joana Sainz Garcia, 30, slogs medvetslös på scen när pyroteknik exploderade under ett uppträdande utanför Madrid.

Hon dödförklarades kort senare, rapporterar bland andra The Independent.

Det var under natten till söndagen som den spanska popartisten och dansaren Joana Sainz Garcia uppträde live vid en konsert i en stad strax utanför den spanska huvudstaden Madrid.

Mitt på scen, framför närmare 1 000 personer gick något plötsligt väldigt fel. Pyrotekniken som fanns på plats för själva scenshowen exploderade precis där Joana Sainz Garcia stod, och artisten slogs medvetslös.

Hon fördes sedan snabbt till sjukhus där hon dödförklarades av läkare.

På videoklipp från framträdandet kan man se bilder på hur en stor gnistrande låga snabbt blir större och större för att sedan explodera som fyrverkerier. På en uppladdad film på Youtube hör man också en hög smäll när pyrotekniken exploderar.

Läkare i publiken sprang upp på scenen

Med mycket rök på scenen tycks det på bilderna ta ett tag för publiken att inse vad som har hänt. En kort stund senare tystnar musiken och personer springer över scenen för att försöka rädda den spanska popartisten. 

Även en läkare och en sjuksköterska som befann sig i publiken uppges ha sprungit upp på scenen för att hjälpa till.

Konserten, som omedelbart avbröts, var en del av en fyra dagar lång festival och Sainz Garcia uppträdde med gruppen Super Hollywood Orchestra när olyckan inträffade.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.