Artisten Roger Pontare lider av en icke-diagnostiserad ögonsjukdom. Foto: TV4Artisten Roger Pontare lider av en icke-diagnostiserad ögonsjukdom. Foto: TV4
Artisten Roger Pontare lider av en icke-diagnostiserad ögonsjukdom. Foto: TV4
Roger Pontare. Foto: SVEN LINDWALLRoger Pontare. Foto: SVEN LINDWALL
Roger Pontare. Foto: SVEN LINDWALL
Roger Pontare. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅRoger Pontare. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Roger Pontare. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Roger Pontare. Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURESRoger Pontare. Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES
Roger Pontare. Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES

Pontares vändning – efter mystiska sjukdomen

Publicerad

Artisten Roger Pontare lider av en icke-diagnostiserad ögonsjukdom.

Han har sökt hjälp hos läkaren – men de har inte kunnat bota sjukdomen.

Nu säger artisten själv att han har blivit bättre tack vare en ny diet. 

– Det går åt rätt håll nu av bara farten, säger han till Aftonbladet.  

För två år sedan drabbades Roger Pontare av en hudinfektion.

Efter att ha gjort en ansiktsbehandling, gick artisten till sängs men morgonen därpå vaknade han upp med kraftiga svullnader kring ögonen.

Pontare sökte hjälp hos sjukvården och läkarna har provat allt – kortison, antibiotika, allergitester, hälsotester – helt utan framgång.

Nu hävdar artisten själv att hans har blivit bättre, tack vare en ny diet.

– Har man ätit konstigt och stoppat i dig massor bara för att det är gott under en längre tid, så tar det ju också tid att få bort det. De här påsarna under ögonen beror mycket på att jag har ätit fel. Jag bara litar på att kroppen ska tåla. Men man blir äldre och äldre och till slut säger den stopp. Därför måste jag tacka både Vincent och Agnes, för att jag har fått en helt annan insikt om hur jag ska behandla mig, säger han till Aftonbladet. 

Det var Roger Pontares son Vincent Pontare, 27 och svärdottern Agnes Carlsson, 30, som fick artisten att lägga om sin kost.

På presskonferensen av ”Stjärnornas stjärna”, TV4-programmet som artisten medverkar i, berättade Pontare mer om sin diet:

– Kostrådet är: håll dig borta från mejeriprodukter. Ät bara kött, fisk, grönsaker. Aldrig socker, mjölk eller vete - bort med sådant. Det är svårt att låta bli, men går det bara åt rätt håll kan man ju synda någon gång och äta en god pasta. Jag ska inte vara så kaxig, ibland blir man sugen, berättade artisten.  

Pontare har haft solglasögon på sig under alla offentliga framträdanden, på grund av sjukdomen.

– Jag kör med glasögon hela tiden. Sen har jag fått rådet att inte frysa ögonen. Jag tvättar med speciella servetter för att eliminera demodex-bakterier som lägger ägg i påsarna. Det är ett antagande, men jag kör med de servetterna. Det verkar också vara en bidragande faktor till att det gått ner. Jag har fått pröva mig fram, har han tidigare sagt. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag