Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pontares vändning – efter mystiska sjukdomen

Artisten Roger Pontare lider av en icke-diagnostiserad ögonsjukdom.
Foto: TV4
Roger Pontare.
Foto: SVEN LINDWALL
Roger Pontare.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Roger Pontare.
Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES

Artisten Roger Pontare lider av en icke-diagnostiserad ögonsjukdom.

Han har sökt hjälp hos läkaren – men de har inte kunnat bota sjukdomen.

Nu säger artisten själv att han har blivit bättre tack vare en ny diet. 

– Det går åt rätt håll nu av bara farten, säger han till Aftonbladet.  

För två år sedan drabbades Roger Pontare av en hudinfektion.

Efter att ha gjort en ansiktsbehandling, gick artisten till sängs men morgonen därpå vaknade han upp med kraftiga svullnader kring ögonen.

Pontare sökte hjälp hos sjukvården och läkarna har provat allt – kortison, antibiotika, allergitester, hälsotester – helt utan framgång.

Nu hävdar artisten själv att hans har blivit bättre, tack vare en ny diet.

– Har man ätit konstigt och stoppat i dig massor bara för att det är gott under en längre tid, så tar det ju också tid att få bort det. De här påsarna under ögonen beror mycket på att jag har ätit fel. Jag bara litar på att kroppen ska tåla. Men man blir äldre och äldre och till slut säger den stopp. Därför måste jag tacka både Vincent och Agnes, för att jag har fått en helt annan insikt om hur jag ska behandla mig, säger han till Aftonbladet. 

Det var Roger Pontares son Vincent Pontare, 27 och svärdottern Agnes Carlsson, 30, som fick artisten att lägga om sin kost.

På presskonferensen av ”Stjärnornas stjärna”, TV4-programmet som artisten medverkar i, berättade Pontare mer om sin diet:

– Kostrådet är: håll dig borta från mejeriprodukter. Ät bara kött, fisk, grönsaker. Aldrig socker, mjölk eller vete - bort med sådant. Det är svårt att låta bli, men går det bara åt rätt håll kan man ju synda någon gång och äta en god pasta. Jag ska inte vara så kaxig, ibland blir man sugen, berättade artisten.  

Pontare har haft solglasögon på sig under alla offentliga framträdanden, på grund av sjukdomen.

– Jag kör med glasögon hela tiden. Sen har jag fått rådet att inte frysa ögonen. Jag tvättar med speciella servetter för att eliminera demodex-bakterier som lägger ägg i påsarna. Det är ett antagande, men jag kör med de servetterna. Det verkar också vara en bidragande faktor till att det gått ner. Jag har fått pröva mig fram, har han tidigare sagt. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.