Foto: TV4Foto: TV4
 Foto: TV4
Foto: TV4Foto: TV4
 Foto: TV4

Ponny-paniken: "Lägg
dig ned och chilla!"

Publicerad

En ponny sätter skräck på "Farmen"-deltagaren Ali Kabiri - när han blir lämnad ensam med djuret på gården.

– Jag tror aldrig jag har varit så rädd i mitt liv, säger han i inslaget.

I kvällen premiäravsnitt av TV4:s program "Farmen" gav programledaren Paolo Roberto färskvaruchefen Ali Kabiri, 26, uppdraget att ta hand om en ponny.

Rädslan i Ali Kabiris ögon gick inte att undgå.

– Jag fick lite panik faktiskt. Från en skala ett till tio av vad jag har för erfarenhet av hästar så är det noll, säger Ali Kabiri.

 

LÄS MER: Här är alla deltagare i Farmen 2016

 

Ali Kabiri i "Farmen": "Jag hade ingen aning"

Det var som om ponnyn kände av Alis rädsla som direkt busa med deltagaren - efter några gnägg och plötsliga närmande släppte Ali tyglarna och ponny härjade fritt på gården. Herren på täppan var med andra ord ponnyn.

– Jag hade ingen aning om jag skulle leka med den eller inte, säger Ali Kabiri och fortsätter:

– Jag är ju en stockholmskille, jag har inte sett så många djur live.

 

LÄS MER: Se de 20 märkligaste stunderna i "Farmen"

 

Ali Kabiri till ponnyn: "Chilla!"

Men Ali försökte ändå få kontrollen över situationen.

– Lägg dig ner och chillar. Jag blir fett andfådd. Sätt dig ner, säger Ali under tiden ponnyn springer fritt.

Men någon kontroll lyckades inte den 26-årige färskvaruchefen inte få.

– Jag vet inte vad jag ska göra med hästen. Jag har aldrig varit så här rädd förut. Och kommer den att slakta mig eller kommer jag slakta hunden, nej hästen, säger han och skrattar.

När Ali märker att ponnyn vägrar lyssna på honom börja han köra den klassiska taktiken - att be.

– Abo....sätt dig ner, snälla, jag ber dig. Vi chillar här okej, snälla. Jag är ändå snäll mot, jag rider dig inte. Om du lyder så kommer jag att bli storbonde, säger han och lyckas få tag på ponnyn men i nästa sekund:

– Abo...nej, gå inte dit!

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag