Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisens besked om Aviciis död – inget misstänkt

AviciiFoto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
AviciiFoto: AMY SUSSMAN / AP TT NYHETSBYRÅN

MUSKAT. Den omanska polisens rapport om Tim Berglings död har skjutits upp två gånger.

Enligt Expressens källor offentliggörs den i början av veckan och kommer att vara den enda information som lämnas från officiellt håll.
– Ärendet sköts på högsta nivå inom polisen eftersom det uppmärksammats i hela världen, säger en källa.  

Tim Bergling, mest känd under artistnamnet Avicii, dog i Muskat i fredags. Polis i Oman har sedan dess vägrat ge några officiella kommentarer om svenskens död. Enligt källor till Expressen har polisen dock färdigställt ett skrivet uttalande om Berglings dödsfall som kommer att offentliggöras inom kort. Rapporten om dödsfallet var planerad att offentliggöras redan under lördagen, enligt källor till Expressen, men sköts upp till söndag bara för att flyttas fram igen.

LÄS MER: Familjen skriver öppet brev – tackar för stödet 

Nyheten om Aviciis död har uppmärksammats i hela världen. 

– Det tar tid eftersom det är ett så viktigt fall för Oman. Man vill vara mån om att allt blir rätt. Just det här ärendet sköts också på absolut högsta nivå inom polisväsendet eftersom det har uppmärksammats i hela världen, säger en källa. 

Enligt AFP har rättsläkare kunnat säkerställa att det inte finns något misstänkt med Berglings död. 

Inget misstänkt med Aviciis död

En källa med god insyn i polisarbetet i Oman bekräftar den uppgiften till Expressen.

– Det kommer att bli ett kort uttalande där man bekräftar att Tim Bergling dog i landet, att det inte fanns något misstänkt med hans död och också information om kroppen förts till Sverige. Men man kommer inte bifoga några uttalanden från utredare. Och det kommer vara det enda officiella uttalandet de gör sedan. Det funkar inte som i Europa här, säger källan. 

LÄS MER: Aviciis vädjan – visar sin kamp i egna filmen 

Enligt People kommer Tim Berglings kropp att föras till Sverige under den kommande veckan. Och TMZ uppger att en anhörig till Tim Bergling nu är på plats i Muskat. Det var i fredags som Tim Berglings presskontakt Ebba Lindqvist meddelade att artisten hittats död i Muskat i Oman.

”Det är med stor sorg vi måste meddela att Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, är död. Han befann sig i Muskat, Oman och påträffades död under fredag eftermiddag lokal tid”, skrev Ebba Lindqvist i en kommentar.

Hon fortsatte:

”Familjen är förkrossad och vi ber er att visa hänsyn och lämna dem i fred i denna svåra tid. Inga fler uttalanden kommer att göras.”

Tim Bergling hade gjort färdigt sitt nya album, när han under fredagen gick bort i Oman. Det berättar Neil Jacobsen, chef för Geffen Records, som pratade med svenska superstjärnan om skivan så sent som i onsdags. Nu vet han inte vad som händer med låtarna.

– Jag hoppas att få råd från familjen så att vi kan komma fram till vad Tim hade velat att vi skulle göra, säger han till Variety.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.