I början av mars kom uppgifter om att polisen skulle undersöka en kniv som hittats i närheten av O.J. Simpsons förra hus. Foto: Ethan MillerI början av mars kom uppgifter om att polisen skulle undersöka en kniv som hittats i närheten av O.J. Simpsons förra hus. Foto: Ethan Miller
I början av mars kom uppgifter om att polisen skulle undersöka en kniv som hittats i närheten av O.J. Simpsons förra hus. Foto: Ethan Miller
För mer än 20 år sen friades O.J. Simpson från misstankarna att ha mördat sin före detta fru och en vän till henne. Foto: Fred ProuserFör mer än 20 år sen friades O.J. Simpson från misstankarna att ha mördat sin före detta fru och en vän till henne. Foto: Fred Prouser
För mer än 20 år sen friades O.J. Simpson från misstankarna att ha mördat sin före detta fru och en vän till henne. Foto: Fred Prouser

Polisens besked efter fyndet vid O.J. Simpsons hus

Publicerad

I början av mars kom uppgifter om att polisen skulle undersöka en kniv som hittats i närheten av O.J. Simpsons förra hus.

Det spekulerades i att kniven skulle kunna binda Simpson till de mord som han för över 20 år sen friades för.

Men enligt TMZ ska DNA-analysen nu ha visat att det inte finns något DNA från Simpson på kniven.

För mer än 20 år sen friades O.J. Simpson från misstankarna att ha mördat sin före detta fru och en vän till henne.

Detta efter en uppmärksammad rättegång, som tv-sändes i stora delar av världen.

Så sent som för två veckor sen tog historien dock en ny vändning - när en poliskälla hävdade att de skulle undersöka en kniv som hittats i närheten av O.J. Simpsons förra hus i Los Angeles.

 

LÄS OCKSÅ: O.J. Simpsons älskare om hemliga sexmöten

 

Men nu rapporterar amerikanska TMZ att kniven inte kan binda den före detta amerikanska fotbollsspelaren och skådespelaren till morden.

Enligt sajten ska en källa nära utredningen ha bekräftat att analysen av kniven inte kunde visa på någon DNA-matchning - eftersom kniven legat nedgrävd så pass länge att det var omöjligt att få fram något pålitligt resultat.

Polisutredningen uppges vara över

Polisen har ännu inte gått ut officiellt med något resultat av undersökningen, men enligt TMZ är utredningen nu över.

Det uppges ha varit en byggarbetare som hittade den nedgrävda kniven några år efter att mordet begåtts, under tiden som huset höll på att rivas.

 

LÄS OCKSÅ: O.J. Simpson besatt av Kim Kardashian

 

Han ska då ha tagit med sig kniven därifrån, innan han senare beslutade sig för att lämna in den till polisen. Polismannen som tog emot kniven ska då ha tagit med sig den hem, och låtit den ligga där i flera år tills han gick i pension i januari.

O.J. Simpsons rättegång pågick i flera månader, och i oktober 1995 förklarades han icke skyldig av en enig jury.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag