Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisen utreder Gunilla Persson

KAN FÅ FÄNGELSE. Gunilla Persson misstänks för grovt bedrägeri. Foto: Cornelia Nordström
Gunilal Persson i "Svenska Hollywoodfruar". Foto: Thomas Engstrom
Foto: Cornelia Nordström

Expressen kunde i går berätta att Gunilla Persson var polisanmäld av Försäkringskassan.

Efter att åklagare och polis nu gått igenom fallet mot Hollywoodfrun misstänkts hon för grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott - sammanlagt rör det sig om 332 564 kronor.

- Jag vet inte att jag gjort något jävla bedrägeri, sa Gunilla Persson i går.

Under dagen gick kriminalinspektör Klas Pettersson vid polisen i Katrineholm och en åklagare igenom material från Försäkringskassan, gällande misstänkt bedrägeribrott riktat mot Hollywoodfrun Gunilla Persson.

Enligt den skrivelse som Försäkringskassan lämnade till polisen handlar misstankarna mot Gunilla Persson om ”grovt bidragsbrott samt bedrägeri genom att den misstänkte har lämnat oriktiga uppgifter till Försäkringskassan och fått 332 564 kronor felaktigt utbetalt till sig.”

- Nu har vi begärt ut den underliggande utredningen som Försäkringskassan gjort och som den baserar sina misstankar på. Hittills har vi i princip bara haft siffrorna, säger Klas Pettersson.

Enligt den anmälan som upprättats, och som Expressen tagit del av, ska ”Den misstänkta har lämnat oriktiga uppgifter till Försäkringskassan om sin bosättning och sitt arbete i Sverige och orsakat att barnbidrag, föräldrapenning och sjukpenning felaktigt har utbetalas under 2006-2013 med sammanlagt 332 564 kronor.

Kan dömas till fängelse

46 410 kronor ska hänföras till bedrägeri och 286 154 kronor till grovt bedrägeri.

- När vi fått allt material kan vi göra vår egen utredning och se hur vi ska gå vidare, säger Pettersson.

Grovt bedrägeri är ett brott som innebär att man kan dömas till fängelse. En förmildrande omständighet kan vara att man tidigare är ostraffad.

Gunilla: "Har inte gjort något jävla bedrägeri"

För Gunilla Persson kom beskedet i går som en total överraskning. När Expressen talade med henne blev hon mycket upprörd.

- Jag vet inte vad det gäller, jag har inte fått min post i Högsjö. Jag har inte sett min post på länge. Jag visste inte att jag hade några problem, sa hon.

Hon är mycket bekymrad över det inträffade.

- Jag vet inte att jag gjort något jävla bedrägeri. Hade jag vetat det hade jag inte gjort det heller. Jag visste inte ens att jag gjorde något misstag, sa hon.

Gunilla Persson menade att det här skulle kunna beröra fler svenskar.

- Jag skulle kunna namnge många kvinnor som fick bidrag för sina barn, de hade dem i skola halva tiden i New York och halva tiden hemma i Sverige. Ingen av de här kvinnorna kunde väl drömma att det var ett brott. Inte jag heller.

Expressen har sökt Gunilla Persson.