Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pojkvännen hittade Orup naken i Sofias garderob

Sofia Wistam öppnar upp triangeldramat med Hannes Holm och Orup
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Sofia Wistam.
Foto: /IBL / /IBL
Hannes Holm.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Orup showar i Borgholm.
Foto: SUVAD MRKONJIC/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sofia Wistam öppnar upp om triangeldramat med exen Hannes Holm och Orup, i podden ”Wahlgren och Wistam”.

Tv-profilen berättar att det var Hannes som förstod att Orup var förtjust i henne. 

– Jag hade inte ens tänkt tanken, säger hon i podcasten. 

Programledaren Sofia Wistam, 51, var i flera år tillsammans med artisten Thomas ”Orup” Eriksson, 58 som hon också har barn med.

Exparet träffades under en tv-inspelning som leddes av ingen mindre än filmregissören Hannes Holm, 54. Sofia Wistam berättar i sin och Pernilla Wahlgrens podd ”Wahlgren och Wistam” om triangeldramat. 

– Jag var 17, kanske 18, och tillsammans med en annan kille då som heter Hannes Holm. Han gjorde en tv-serie i SVT, där jag och Orup var statister, säger hon i podcasten.  

Sofia Wistam: ”Hade inte ens tänkt tanken”

Enligt Wistam var det filmregissören Holm som såg att Orup var förtjust i henne. 

– När Hannes tittade på det här materialet utan ljud hemma, så sa han till mig: ”Men Gud vad den här killen gillar dig”. Jag hade inte ens tänkt tanken, säger hon i podcasten. 


LÄS MER: Wistam om otroheten: "En riktig käftsmäll"


Hon berättar vidare hur hon och Orup blev ett par. 

– Vi träffades på något uteställe och gick i väg och hånglade för första gången. Sedan var han så full så att han kräktes, säger hon i ”Wahlgren och Wistam”. 


LÄS MER: Sofia Wistam räddade livet på expojkvännen


”Alla grät”

Sofia Wistam har tidigare berättat om hur relationen med Hannes Holm sprack – efter att filmregissören hittat Orup naken i Wistams garderob. 

– Alla grät nog, kanske inte Orup. Jag slog en vodkaflaska i huvudet på mig själv för att försöka vända situationen. Flaskan gick inte sönder men jag fick hjärnskakning och kräktes, sa hon då. 

Hannes Holm berättade för Expressen att han lämnat det bakom sig – och använt knasigheter från deras relation i sina filmer. 

– I filmen "Adam & Eva" händer det många saker som har med Sofia att göra, även om det inte finns någon garderobsscen, säger Hannes Holm.

Sofia Wistam och Orup skilde sig 1996. Programledaren gifte 2007 om sig med Magnus Wistam. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.