Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mia Törnblom: "En sorg jag lever med"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Mia Törnblom är gäst i veckans avsnitt av "Livshjulet" och berättar bland annat om sorgen att aldrig bli mamma.
Foto: Magnus Jönsson

Mia Törnblom, 46, har accepterat att hon aldrig kommer att få några biologiska barn.

I podcasten "Livshjulet" berättar författaren och föreläsaren om sin sorg och de tuffa åren då hon försökte bli gravid genom IVF.

– Att försöka och inte lyckas så många gånger. Det är hopp och förtvivlan, hopp och förtvivlan, berättar hon för Anna Hegestrand i podcasten.

Lyssna på avsnittet i mp3-spelaren eller lyssna på avsnittet via Podcaster/Podkicker. Du kan också ladda ner avsnittet.

Veckans gäst i podcasten "Livshjulet" är Mia Törnblom, coach i personlig utveckling och känd för sina böcker om självkänsla.

För Anna Hegestrand berättar författaren och föreläsaren om en stor sorg i hennes liv - att hon aldrig fick några biologiska barn.

- Jag har accepterat och sörjt den här insikten och acceptansen av att aldrig få ett eget biologiskt barn. I dag är det en sorg jag lever med. Men det är inget som tynger mig. Men det är så att jag kommer aldrig att få uppleva den här villkorslösa kärleken, berättar hon i podcasten.

Genomgick IVF-behandling

Törnblom berättar hur hon under en period genomgick den ena IVF-behandlingen efter den andra - men att hon aldrig fick ett positivt besked.

- Att försöka och inte lyckas så många gånger. Det är hopp och förtvivlan, hopp och förtvivlan. Det är en märklig situation där det inte är en konkret sorg att hantera. Den kommer senare när man får acceptera att det inte blev barn, berättar hon i podcasten och fortsätter:

- Jag hade det tufft under åren vi försökte bli gravida. Jag tyckte att det var en svårhanterbar situation att inte kunna påverka. Det var ingen konkret sorg, det var bara på det igen efter varje misslyckat försök.

I dag har det gått ungefär tre år sedan hon tvingades acceptera den ofrivilliga barnlösheten och Törnblom berättar att hon har lärt sig hantera situationen och överöser sin systers barn och bonussonen med kärlek.

bloggen Livshjulet kan du lyssna på de tidigare avsnitten av podcasten och här hittar du Anna Hegestrands blogg.