Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Maria Montazami: "För sent att vara elak"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
TV3-profil. Maria Montazami trivs i rampljuset och hon fortsätter gärna i ytterligare en säsong av "Svenska Hollywoodfruar".
Foto: Christer Wahlgren

Maria Montazami och maken Kamran gick igenom en kris under "Let's dance" – men kom ur den starkare.

Det berättar Hollywoodfrun i podcasten Livshjulet med Anna Hegestrand, och faller i tårar över kärleken till maken.

– Det var säkert den absolut svåraste tiden för hans del i vårt förhållande, säger Maria Montazami.

Lyssna på avsnittet i mp3-spelaren, prenumerera eller ladda ner mp3-filen här.

I veckans avsnitt av podcasten Livshjulet gästas journalisten Anna Hegestrand av Hollywoodfrun Maria Montazami, 48.


Maria och maken Kamran har varit ett par i 26 år.
Foto: Foto: Robert Eklund

Där berättar hon bland annat om den uppmärksammade tiden i "Let's dance" - som tog hårt på förhållandet med maken Kamran. Under finalkvällen lovade Kamran att satsa mer på äktenskapet. Ett löfte som Maria minns väl.

– Det är helt otroligt, den tiden då när han blev frågad var säkert den absolut svåraste tiden för hans del i vårt förhållande. Att fullfölja det, jag börjar tåra upp. Det var jättegulligt, säger Maria Montazami och faller i tårar av kärlek till maken.

– Jag är jättemesig, men jag tyckte så synd om honom. Det blev så mycket negativt med det här om "Let's dance". Men det blev en jättestor och bra grej för oss för vi lärde känna varandra bättre. Allt sådant som att han jobbade mycket eller kanske kände sig utanför då jag pratade svenska, allt sådant har vi lärt oss, säger Maria Montazami i podcasten.

Har blivit starkare

I efterhand skrattar de åt upplevelsen, och har gått ur den starkare.

– Nu kan vi bara skratta åt det, men det var verkligen ett positivt resultat för oss, säger Montazami.

De har varit ett par i 26 år, och en av många hemligheter till det lyckade äktenskapet är att dejta varandra.

– Jag insisterar på att vi måste ha dejtkvällar. Det finns inget bättre än att säga att "i kväll åker vi till stranden och kollar på solnedgången. Ännu bättre, vi tar din bil". Kamran älskar att åka sin Ferrari vid stranden. Det är jätteviktigt att kunna skratta, skämta och lura varandra, säger Montazami.

Unikt äktenskap

Hon menar att deras äktenskap är unikt på många sätt.

– Jag och Kamran har ett sådant otroligt förhållande som är jätteunikt tycker jag. Ja, vi bråkar, men om någonting går fel har vi lärt oss att vi kan prata om det, respektera varandra och visa våra känslor. Vi har kommit till en ålder, det är för sent att vara elak och kaxig. Man ska inte behöva vara orolig, var han är, allt det kan vi lägga åt sidan, säger Montazami.

– När man var ung och nykär var det så mycket oroligheter man behövde bry sig om.

Förutom TV3-programmen har Maria Montazami byggt upp en egen affärsverksamhet, med läppstift, väskor, tofsar och vin - med mera. Och tiden i rampljuset har gjort henne bättre, menar hon.

– Jag personligen tycker att jag har blivit en bättre människa för att man har fans, eller ungdomar som säger att jag är deras förebild. Det får mig att känna att jag verkligen måste, jag är tacksam för att jag utstrålat det här eller vad det rätta ordet är. Det är en ära för mig att barn eller ungdomar tycker så, säger Montazami.

Inte klar som Hollywoodfru

Och hon är inte klar som Hollywoodfru.

– Jag tycker jag hör till att vara med, tills den dör ut. Vi har ju alltid så mycket nyheter i våra liv, det har ju alla. Det ska bli kul om vi gör en till, då vill jag visa min nya garderob, vår nya utbyggnad. Jag måste i alla fall vara med en gång till och visa det, säger Montazami om "Svenska Hollywoodfruar".

Samtidigt vet hon att rampljuset kan slockna när som helst.

– Jag är jättenöjd, om det här skulle ta slut i morgon så vet jag att jag i alla fall gjort någon positiv insats. Jag har varit ärlig och varit mig själv, säger Montazami.

I framtiden kan hon tänka sig att jobba med välgörenhet.

– Det kanske kommer när man är äldre. Har man barn är man väldigt knuten till dem. Vi får se vad som händer, men det vore kul att göra något lite mer vågat. Något som verkligen är en passion, att hjälpa och visa, göra någonting bättre, säger hon och berättar om en vän som räddar schimpanser i Kenya.

Till dess njuter hon och är tacksam för allt hon fått i livet.

– Jag älskar att shoppa och jag älskar att köpa något på rea, och även att köpa något fint och lyxa till det ibland. Jag har ju varit fattig. Jag vet hur det är att äga fem kronor och vara jättehungrig. Jag var lyckligtvis det väldigt kort. Jag överlevde det. Jag är jättetacksam för vad vi har, säger Montazami och fortsätter:

– Förlorar vi allt så kommer vi resa oss upp igen och börja om. Vi är överlevare. Jag går aldrig och klagar, mina barn kräver aldrig något. Vi är ganska jordnära fast vi har pengar. Det är ju nu i sådan här ålder som det är extra kul att kunna lyxa till det. Vi levde ändå ungdomsliv som småbarnsföräldrar och köpte matchande kläder som inte var jättedyra. Jag är glad att vi gått igenom en tid där man inte hade så jättemycket pengar. Då lär man sig att uppskatta saker, säger hon.

Fem gympass i veckan

För att orka med sitt hektiska schema håller hon sig i form med fem pass i veckan på gymmet.

– Efter att ha fött fyra barn och gått i högklackat, jag önskar att mina ben var helt felfria så man kunde ha klänningar utan nylonstrumpor. Men det har jag aldrig riktigt fått uppleva sedan jag hade barn. Jag tror jag är ganska frisk i alla fall, säger hon.

Hennes last: Ostbågar.

– Ostkrokar äter jag, och jag älskar att dricka vin och äta ost. Det kan jag göra i timmar. Det är mitt downfall, ost och vin tyvärr, säger Montazami.

Maria Montazami

Ålder: 48.

Bor: Orange County, Kalifornien.

Familj: Maken Kamran och barnen Sara, Hanna, Emma och Nicholas.

Bakgrund: Hemmafru som blev ett välkänt ansikte för hela Sverige genom TV3:s "Svenska Hollywoodfruar". Fyra år senare har hon haft egen pratshow i kanalen, släppt två böcker, läppstift, handväskor och vin - bland annat.

Aktuell: Med sitt egna vin och en bok om hur man firar högtider i familjen Montazami.

FAKTA

Så lyssnar du på podcasten:

Livshjulet finns tillgänglig på Expressen.se/podcast, livshjulet.nu eller i Itunes.

På Expressen.se finns också fler poddar att lyssna på.