Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Agneta Sjödin: "Jag saknar en partner"

Högsta vinsten. Agneta Sjödin berättar att kan se sina brister samtidigt som hon ser värdet i sig själv. " Jag tycker någonstans att jag är bra, att jag är högsta vinsten", säger hon. Foto: Sven Lindwall

Agneta Sjödin längtar efter ett nytt förhållande – det berättar den folkkära programledaren i podcasten "Livshjulet" med Anna Hegestrand.

Och hon delger också öppenhjärtigt att kärleken blivit som en drog för henne.

– Jag hoppas att jag träffar min livspartner innan jag blir allt för gammal och skrynklig, säger programledaren som också anser att kändisskapet stört tidigare relationer.

Lyssna på avsnittet i mp3-spelaren, prenumerera eller ladda ner mp3-filen här.

Lyssna på 36. Agneta Sjödin

Ladda ner avsnitt

HAR SKRIVIT FYRA ROMANER

Namn: Agneta Sjödin.

Ålder: 46 år.

Bor: Nacka, Stockholm.

Familj: Hon har dottern Maja Strömbäck tillsammans med artisten Niklas Strömstedt.

Bakgrund: Blev känd genom tv-programmen "Tur i kärlek" och "Fångarna på fortet". Sedan 2005 varvar hon programledarjobben med sitt författarskap.

FAKTA

Så lyssnar du på podcasten:

Livshjulet finns tillgänglig på Expressen.se/podcast, livshjulet.nu eller i Itunes.

På Expressen.se finns också fler poddar att lyssna på.

Agneta Sjödin, 46, vill bli förälskad. Den folkkära programledaren berättar det när hon gästar journalisten Anna Hegestrands podcast "Livshjulet".

– Jag har ett fantastiskt liv, förutom att jag saknar en partner. Men det är inte så att jag går runt och mår dåligt, säger hon, men tillstår att hon saknar kärleken.

– Det är härligt att vara kär, det har varit som en drog i mitt liv. Men nu har jag varit själv i tre år och jag längtar väl efter en bra relation med någon som är balanserad, harmonisk, trygg i sig själv, tokig och rolig och som har lite distans till mitt kändisskap, säger Agneta.

Samma förutsättningar

Just balansen, att hon och den potentielle killen har ungefär samma förutsättningar, tycker Agneta är viktigt.

– Det skulle vara jättekul att träffa någon som har likvärdig ekonomi. Det kan vara en bra balans i relationen ibland att man är hyfsat jämna.

Hon ser dock ett stort hinder i vägen till kärleken: sitt egna kändiskap.

– Hade jag inte varit kändis hade jag haft en jättebra relation nu. Jag tror att det stör lite, säger hon och berättar att män kan vara rädda att kontakta henne.

– Det är svårt som man att närma sig en offentlig kvinna som har mycket uppmärksamhet. Man känner att man står i skuggan av någon, säger hon.

En känslomänniska

På frågan om hur hon själv är att leva med svarar Agneta att hon är en känslomänniska.

– Jag är ju kvinna. Sting har ju skrivit att "she is all four seasons" och kvinnor är ju så. Det är ju det som är charmen med kvinnan. Sen så finns det ju de som anpassar sig och biter ihop, säger hon.

– Jag är ju en känslomänniska. Jag kan vara glad, ledsen och arg. Samtidigt tycker jag att jag är ganska resonabel. Jag springer inte runt och skyller ifrån mig om jag gjort något fel. Jag är inte långsint på något sätt. Jag tycker någonstans att jag är bra, att jag är högsta vinsten.

Men även om hon vill finna den rätte sticker Agneta inte under stol med att hon trivs med singellivet, att vara själv.

– Ja, det är rätt skönt. Jag vet inte om jag är den som kommer att flytta ihop pang, tjong! Jag tycker att det kan vara ganska skönt att vara särbo. Jag vill mest uppleva saker tillsammans med någon person. Det kan jag tycka är kul att resa och uppleva saker tillsammans och slippa vara ensam på midsommar, jul och nyårsafton.

Tvingades söka hjälp

Men det tog tid innan hon trivdes med singellivet. I podcasten berättar Agneta hur hon tvingades uppsöka hjälp efter att hon fick sitt hjärta krossat.

– Jag behövde hjälp när jag blev lämnad för tre år sedan. Då mådde jag väldigt dåligt. Då hade jag ju mina fina vänner naturligtvis, men behövde även någon utomstående. Då hade jag terapihjälp, säger Agneta Sjödin.

Terapin hjälpte. Agneta delade med sig av flera av tipsen hon fått där i sin senaste roman, "En kvinnas hjärta". Totalt har Agneta skrivit sex böcker sedan hon författardebuterade år 2005 med boken "Vändpunkter: människor som vågat möta livet".

Skriver på sin sjunde bok

Nu har hon börjat skriva på sin sjunde bok, men tampas med en trög startsträcka.

– Idén är bra, men det kräver så mycket disciplin av mig nu eftersom jag inte skrivit på ett år har jag blivit bekväm. Jag sitter och skriver lite varje dag.

Samtidigt bollar hon sitt författarskap med jobbet som programledare. Nu i vår ska hon göra ytterligare en säsong av "Fångarna på fortet".

– Skrivandet är ju ingen kassako direkt, men det är inte därför jag skriver. Jag skriver för att jag vill förmedla de här berättelserna från min själ och mitt hjärta till läsarna. Det är syftet med mitt skrivande. Sedan tjänar jag pengar på mitt tv-jobb.

Vid sidan av de två jobben sitter Agneta även i AIK:s styrelse, något som hon märkt hjälper henne på krogen.

– De gångarna jag är ute har jag lätt att börja prata med killar för då kan jag genast prata hockey, säger hon.

Redo för ny kärlek

Agneta berättar att hon nu, tre år efter hon fick sitt hjärta krossat, känner sig mogen att finna kärleken på nytt.

– Jag hoppas att jag träffar min livspartner innan jag blir allt för gammal och skrynklig, säger 46-åringen.

Trots farhågan om att bli rynkig är Agneta inte jättesugen på att lägga sig under kniven för bli av med ålderstecknen.

– Jag har ju väldigt svårt att tänkta tanken att skära i mig själv. Jag får rysningar när jag tänker på det. Jag tycker inte att jag har behov av det alls. Jag tycker att jag åldras väldigt bra, att jag har bra gener. Men jag har full förståelse för att man gör sådana saker.

Agneta berättar att hon trivs med sitt liv även om hon inte har en partner. Hon har dottern Maja sedan hon var ihop med artisten Niklas Strömstedt.

– Jag har en fantastisk relation till min underbara dotter Maja som är så härlig på alla sätt och vis. Rolig och klok, säger Agneta.

– Det känns härligt att vi kan ha så kul ihop och göra så mycket ihop.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!