Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Plura har skaffat en personlig tränare

I tidigare säsonger av "Pluras kök" har Plura ofta figurerat i bar överkropp, något som gjort hans mage till lite av ett adelsmärke. Men nu berättar Plura att magen snart kan vara ett minne blott – Plura har nämligen skaffat en personlig tränare.
Foto: TV3
Plura tillsammans med Eldkvarn på Allsång på Skansen sommaren 2012.
Foto: Roger Vikström

Plura Jonsson har skaffat PT – och kilona rasar av Eldkvarnsångaren.

Snart kan den berömda magen vara ett minne blott.

– Man kan gå ner mer, men då måste man vara skitnoga med mat och dryck, säger Plura.

Eldkvarn-sångaren Plura Jonsson, 63, är tillbaka med "Pluras kök" i TV3. Den här gången bär färden av till Istanbul, där Plura och hans gäster ska upptäcka det turkiska köket.

I första programmet gästade artisten Eric Saade, 24, och supermodellen Caroline Winberg, 29.

– Eric bor granne med mig på Parkgatan, så vi stöter på varandra lite då och då. Vi började prata för flera år sedan om att han borde vara med. Hans föräldrar tyckte det. Så det är den äldre generationen som slussar in våra gäster, säger Plura.

Har ofta haft bar överkropp

I tidigare säsonger av "Pluras kök" har Plura ofta figurerat i bar överkropp, något som gjort hans mage till lite av ett adelsmärke.

Men nu berättar Plura att magen snart kan vara ett minne blott – Plura har nämligen skaffat en personlig tränare.

– Jag har börjat träna, så jag har just kört ett stenhårt pass. Jag tror aldrig jag varit så trött. Jag tränar lite allt möjligt. Jag har en PT, och försöker träna ett par gånger i veckan, säger Plura.

Och:

– Jag frågade en läkare en gång "finns det några snabba sätt att gå ner i vikt?". Han sa "Men då blir du ju av med din image, det ska du inte göra". Det skulle vara väldigt skönt att kunna gå och köpa kläder lite var som helst.

"Jag har tappat 10 kilo"

Hittills har stjärnan rasat i vikt. Och mer ska det bli.

– Jag har tappat 10 kilo sen jag började träna. Man kan gå ner mer, men då måste man vara skitnoga med mat och dryck. Jag ska väl gå in i den fasen också har jag tänkt, säger Plura.

Anledningen till den plötsliga träningsivern handlar inte om yttre fåfänga, utan att orka stå på scen.

– Jag har kommit upp i den åldern att ska jag fortsätta stå på scen och ha konserter i 1,5-2 timmar har jag inget gratis. Tidigare har jag kunnat leva på den bra grundkondition jag ändå haft. Nu börjar jag känna att jag inte orkar. Så jag började träna förra våren. Det är otroligt mycket lättare att stå på scen när man har någon sorts kondition och lite muskler så att jag orkar stå upp, säger Plura.

"Pluras kök" sänds lördagar 21.30 i TV3.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.