Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Plötsliga överraskningen – EMD tillbaka på scenen

Danny Saucedo: ”Det är lite läskigt”
EMD tillbaka på scen.
Foto: Kristofer Sandberg / Kristofer Sandberg
Danny Saucedo, Mattias Andréasson och Erik Segerstedt efter showen.
Foto: Kristofer Sandberg / Kristofer Sandberg

Danny Saucedo, Mattias Andréasson och Erik Segerstedt slog igenom som pojkgruppen EMD.

På lördagskvällen stod de plötsligt på scen igen – mitt under Dannys ”The run away show”.

– För oss är det en sån jävla grej, berättar artisten efter showen. 

Efter fyra album och en tredjeplats i Melodifestivalen gick EMD skilda vägar 2011.

Åtta år senare återförenades bandet i TV4-programmet ”Så mycket bättre”. Nu har de även uppträtt live på scenen tillsammans igen.

Det var mot slutet av Danny Saucedos show på The Theatre i Göteborg som artistens gamla bandmedlemmar plötsligt äntrade scenen – inför en helt ovetandes publik.

– Det här är en sån jävla smällkaramell alltså. Folk smällde ju av, det blev lite som när vi var stora för tio år sedan. Gälla hormonskrik i hög pitch. Det var skitkul att få återuppleva det faktiskt, säger Danny Saucedo efter showen.

Danny: ”Inte repat någonting”

Tillsammans framförde de Melodifestivalen-låten ”Baby Goodbye” – till publikens stora glädje.

– Vi har faktiskt inte repat någonting. Jag mejlade i går en ny version av ”Baby Goodbye” och bara ”lyssna lyssna in er på höjningarna och de små delarna som är förändrade så sätter vi bara det på plats”. Det var jävligt kul på scen.

– För oss är det en sån jävla grej, fortsätter Danny Saucedo.

Enligt honom har de också pratat om att gå in i studion igen.

– Det har vi, det är väl mest brist på tid från min sida. Jag har varit upptagen med föreställningen, men nu när den rullar på så finns det lite mer tid och lugn och ro att ses i studion. Jag ville jättegärna göra något mer med Erik och Matte.

Öppnar för fler samarbeten

Erik Segerstedt är inne på samma spår, även om han betonar att inget alls är spikat.

– Det finns inget planerat eller så. Men jag säger som de andra två, vi gillar att hänga ihop och göra grejer ihop så det skulle inte förvåna mig om i gör mer grejer, men det är inget satt.

Danny Saucedo hoppas också att de forna EMD-kollegerna på något sätt kan vara med i showen någon gång under våren, när han lämnar Göteborg för att även ta showen ut i resten av landet.

– Jag hoppas få med dem antingen på digitalt sätt i något nummer. Att jag filmar dem och spelar in dem på något skönt, roligt sätt, och att vi något tillfälle, kanske något Stockholms-gig att få bjuda upp dem.

Einár, Danny Saucedo och Black Moose om samarbetet

Einár, Danny Saucedo och Black Moose om samarbetet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.