Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Plötsliga beskedet till Pernilla Wahlgren – är släkt med Magnus Uggla

Pernilla Wahlgren drabbad av inbrott under kärlekssemestern
Pernilla Wahlgren.
Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES
Magnus Uggla.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Att Pernilla Wahlgren har en känd familj vet nog de flesta.

Men att hon är släkt med en av Sveriges mest folkkära artister, Magnus Uggla, är nytt.

I podcasten ”Wahlgren & Wistam” berättar hon om det oväntade släktskapet och frågar sig:

– Vad är det för kändisfamilj?, säger hon.

Det går bra för Pernilla Wahlgren, 53. I våras hittade hon kärleken i Christian Bauer, 55, och samtidigt som sommarledigheten innebar en hel del härligheter har det gått bra på annat håll.

För ett drygt ett år sedan berättade Gekås Ullared att de förlängt kollektionssamarbetet med Wahlgren, och i våras lanserade de den tredje kollektionen.

– Vi har sålt över förväntan trots situationen vi varit igenom senaste tiden. I somras har det gått väldigt väldigt bra, sa Patrik Levin, varuhusets vd till Expressen tidigare i september.

Och det var under en resa till Västkusten och just Ullared som det stod klart att det inte bara går bra på kärleksfronten eller rent ekonomiskt, utan också familjemässigt. En okänd kvinna kom nämligen fram till 53-åringen och berättade att hon kartlagt Pernilla Wahlgrens släktträd, varpå hon lämnade över ett papper med fynden.

– Då visade det sig att jag är, nu tror jag visserligen att vi alla är släkt med varandra någonstans, men i alla fall. På långt håll eller inte, jag är släkt med Allan Edwall, Gösta Ekman, Max von Sydow och Magnus Uggla. Vad är det för kändisfamilj? utbrister Pernilla Wahlgren i ”Wahlgren & Wistam”.

Pernilla Wahlgren: ”Kan ju ha en rolig släktskiva”

Wahlgren säger vidare att hon visserligen hört att det ska finnas någon avlägsen koppling mellan henne och Uggla, men aldrig fått den bekräftad. Därefter konstaterar hon:

– Jag och Magnus kan ju ha en liten rolig släktskiva, säger Wahlgren, innan poddkollegan Sofia Wistam spelar in:

– Du och Magnus är båda korta, kan det vara något släktdrag? Musikaliska, säger Wistam.

På vilket sätt hon och Magnus Uggla, 67, är släkt på går hon inte in närmare på.

Magnus Uggla, som själv tillhör adelsätten Uggla, är släkt med filmproducenten och musikkompositören Olof Thiel, och på längre håll också finansmannen Ernest Thiel. Därtill finns ett avlägset släktskap till Povel Ramel.

Till den digra listan kan han nu alltså lägga Pernilla och familjen Wahlgren, som utan tvekan är en av Sveriges kändistätaste familjer.

Föräldrarna Hans Wahlgren och Christina Schollins liv i rampljus spillde över på barnen Niclas, Linus, och Pernilla Wahlgren som alla är framstående inom sin respektive bransch.

Pernillas barn, Oliver Ingrosso, Bianca Ingrosso, Benjamin Ingrosso och Theo Wahlgren, är alla mer eller mindre kända. Lägg där till att Benjamin, Bianca och Oliver är kusiner med världs-DJ:n Sebastian Ingrosso och släktträdet är minst sagt kändistätt.

Magnus Uggla: Kramade inte min fru eller mina barn

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.