SKÅL! Måns Zelmerlöw toppar Expressens lista över årets nöjespersonligheter. Och det har varit ett omtumlande år: "Det har hänt så jäkla mycket", säger han. Foto: Olle Sporrong
SKÅL! Måns Zelmerlöw toppar Expressens lista över årets nöjespersonligheter. Och det har varit ett omtumlande år: "Det har hänt så jäkla mycket", säger han. Foto: Olle Sporrong

Plats 1: Måns Zelmerlöw

Publicerad
Uppdaterad
Han är bara 21 år, men har under det senaste året gjort mer än vad somliga hinner med under ett helt liv.
Det fanns bara ett självklart namn när Årets Nöjespersonlighet skulle koras.
- Det har varit omtumlande på många sätt. Min arm är alldeles söndernypt, säger Måns Zelmerlöw själv om sitt fantastiska år.
Det började med ”Idol” 2005 och vinst i ”Let’s Dance” 2006, men det var med Melodifestivalen 2007 som allt brakade lös för Måns Petter Zelmerlöw.
– Det kommer jag sent att glömma. Att stå där på scenen med en publik av likasinnade schlagernördar precis som jag, det var stort, säger han och fortsätter:
– Att Cara Mia skulle bli så stor som den blev var ju ingenting jag hade tänkt. Det kom bara över en natt. Inför första delfinalen skrevs jag ner i alla tidningar. Men sedan hände det något på den kvällen och inför finalen var jag plötsligt favorittippad.

”Här vill jag vara”

Sedan har det bara rullat på, och barndomsdröm efter barndomsdröm har uppfyllts.
Hur skulle du själv beskriva ditt år?
– Det har varit omtumlande på många sätt. Det har hänt så jäkla mycket och ibland har det nästan varit svårt att hinna med själv för det har varit så många olika bollar i luften. Men under detta året har jag insett att det är här jag vill vara. Den här branschen kommer jag inte lämna utan en fight i alla fall.
Vad har varit bäst under året?
– Utan tvekan ”Allsång på Skansen”. Det var så jäkla mäktigt att stå på en scen som man har sett på tv som man inte ens har kunnat drömma om att stå på.
Hur många gånger under året har du nypt dig i armen och undrat om allt är sant?
– Min arm är alldeles söndernypt. Det har varit vid grymt många tillfällen.

”Får ta sig tid”

Hur har du fått tid till Helena (flickvännen), familj och vänner?
– Man får ta sig tid. Det är klart att det är jobbigt att vara ifrån varandra, det har ju varit långa perioder som jag har varit i väg. Men samtidigt är det något man vänjer sig vid och så länge man kommer hem och tar sig tid för varandra när man väl är hemma. Man måste vårda det man har väldigt ömt.
Hur ska du kunna toppa det här året?
– Just nu vet jag inte riktigt, men det är klart att det finns hur många drömmar som helst kvar. Jag vill ju stå på Melodifestivalscenen igen så klart, inte 2008, men definitivt 2009. Och komma med en riktigt bra låt och ha chans på en plats i finalen i alla fall.

"Världens lyckligaste kille"

- Sen är det klart att det någonstans finns en barnslig dröm att komma utomlands och göra en internationell turné. Jag vill gärna göra mer musikal också. Och det hade varit coolt att stå bredvid Luuk och varit hans sidekick i Melodifestivalen. Jag tror att jag och Josefin kanske ska lämna över facklan, vi fick ju den i Lilla Melodifestivalen.
Vad kommer du tänka på tolvslaget när det är dags att lägga det här året bakom dig?
– Att jag är världens lyckligaste kille.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag