Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Planen bakom Filip och Fredriks nya storsatsning

Fredrik Wikingsson och Filip Hammar gör ett nytt tv-program som fått titeln ”Alla mot alla”. Premiär är det 4 mars i Kanal 5 och på Dplay. Foto: Stina Stjernkvist/Kanal 5
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.Foto: Anders Ylander / GT/Expressen

Fredrik Wikingsson och Filip Hammar gör ett nytt tävlingsprogram i Kanal 5.

”Alla mot alla” har premiär 4 mars. 

”Jag och Filip älskar kunskapstävlingar i alla former och har längtat efter att skräddarsy vår egen variant för tv. Allmänbildningen kommer självklart att stå i centrum men vägen fram till själva frågorna blir roligare än man kanske är van vid” skriver Fredrik Wikingsson i en kommentar.

Det beskrivs som en storsatsning och som ett ”rafflande tävlingsprogram”. Titeln är ”Alla mot alla” och programledare är Fredrik Wikingsson och Filip Hammar. 

Bland de medverkande finns Rickard Olsson, Ebbot Lundberg, Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Erik ”Jerka” Johansson, Emma Molin, Emma Frans och Hanna Hellquist samt Alex och Amanda Schulman. 

Grejen: I varje avsnitt möts två lag. Fyra av dessa går till semifinal och i det tjugofjärde avsnittet ska en vinnare koras. 

https://www.instagram.com/p/BuDxVJAgo87/

Fredrik Wikingsson skriver i en kommentar: 

”Jag och Filip älskar kunskapstävlingar i alla former och har längtat efter att skräddarsy vår egen variant för tv. Allmänbildningen kommer självklart att stå i centrum men vägen fram till själva frågorna blir roligare än man kanske är van vid. Ämnena blir lite annorlunda också, som momentet ’Lever den jäveln?’ som testar om de tävlande vet om en känd människa är död eller levande. Sen har vi förstås en hel säck full av andra roligheter. Det här blir fan toppen.”

 

 

Skiljer sig från ”På spåret”

I en intervju med Aftonbladet säger Filip Hammar att det kommer vara skillnad på deras  kunskapsprogram och ”På spåret”, som det jämförs med.

 – Det blir färre frågor om gotländska lökar hos oss än vad det är i ”På spåret”. Vi försöker också vara lite här och nu och ha en annan attityd. Inte så slätstrukna som många andra frågeprogram. Här kan vi lägga in våra egna åsikter och ha genrer som aldrig släpps fram i de mer puritanska frågeprogrammen, säger Filip Hammar till tidningen.

Han fortsätter:

– När det gäller deldagarna så är det ett brett program där vi inte vill lyfta fram några okända DN-skribenter i burarna utan vi vill ha större namn än så. Det finns en igenkänning bland våra tävlande i de allra flesta fallen.

”Alla mot alla” har premiär 4 mars i Kanal 5 och Dplay. Programmet sänds måndag till torsdag.